• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
2021 biterken NECDET KESTELLİ

2021 biterken

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.12.2021, 00:00

Tenisin çok zor bir spor olduğu tabii ki biliniyor.
Ne var ki tenis sporunun özünde bulunan teknolojilerde, kort zeminleri, ayakkabılar, raketler, teller, gergi sistemleri, antrenman teknikleri, sağlık sorunları yanında artık içinde yaşadığımız ölümcül pandemi ile beraber her türlü psikolojik gelişmelerin sonucu olarak oyuncularda da giderek artan sakatlanmalar dikkat çekiyor. Ayrıca tenisin ilk günlerinden bugünlere kullanılan kaidelerden, yerleşmiş ve sevilen müsabakalardan memnun olmayanların artması sonucu, tenisle doğrudan ilişki içinde olmayan insan veya gruplarının yeni yaklaşımları, beraberinde belirsizlikleri yeşertiyor.
Bazıları kapris, bazıları "Show", bazıları reklam, bazıları da biraz kumar sanki. Djokovic bunlardan biri. Durumunu hala netleştirmedi.
Nadal kararsız, Thiem ise katılamayacağını açıkladı.
Aslında Avustralya Open'in bu sene başka bir özelliği var: 21.
Grand Slam şampiyonluğunu kim alacak? Veya yeni bir Grand Slam şampiyonu mu çıkacak? Beklentiler muhtelif! Göreceğiz...

TTF'DEN KOSOVA'YA HEDİYE
Türkiye Tenis Federasyonu yönetimi, iyi niyeti ile Türk ve Kosovalı sporcuların kış aylarında sportif çalışmalarına devam etmelerinin sağlanması ve iki kardeş ülke sporcularının dünyada söz sahibi olmaları adına Kosova'nın başkenti Priştine'de iki kortun üzerini balon ile kapattı. Bu anlamlı projenin Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na sunulması ardından hemen onaylanmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden TTF Başkanı Cengiz Durmuş konuşmasında, "Sayelerinde tenis dünyasının çok önemli bir paydaşı olduk" dediği bakanımıza şükranlarını sunmayı unutmadı.
Şeffaf davranışlarına çok alıştığımız Federasyon başkanımıza, bu projede sergilediği hızlı ve olumlu yaklaşıma teşekkür ediyoruz. Tüm tenis kulüplerinin de sorunlarına aynı hız ve yapıcılıkla yaklaşmasını diliyoruz.

RENKLİ TURNUVA
ATP ve WTA'ya bağlı olmayan Mubadala (Gösteri) Dünya Tenis Şampiyonası 14. senesinde Abu Dhabi'de oynandı. Erkeklerde sakatlıklarından çıkmaya çalışan 1 numaralı seri başı olan Nadal ile 2 numaralı seri başı Rublev yanında Murray, Shapovalov ile kadınlarda son Olimpiyat şampiyonu Bencic, Jabeur gibi üst seviye oyuncuların katılmış olması turnuvaya büyük renk kattı. Thiem ve Ruud yaşadıkları sakatlıklar sebebiyle son anda turnuvadan çekildiler.
Süregelen sakatlıklardan sonra oyuncuların beklenen seviyelerine ulaşması hiç kolay olmuyor. Murray'in kortlara dönmesinde çok turnuvaya girmesi artı bir puan ise Nadal'ın kısa sürede Avustralya Açık turnuvasını hedeflemesi bence aceleci bir karardı. Nitekim Nadal maçlarını kaybederek bekleneni veremese de sakatlıklarının iyileştiğini görmesi açısından istediğini aldı. Murray ile final oynayan Rublev ise 2021 yılı boyunca yükselişini kanıtladı ve 2 set sonunda şampiyonluğa ulaştı. Kadınlarda ise Jabeur başarılı yılını bir şampiyonluk ile taçlandırdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA