• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Savunmada boşluk verdi OGÜN ÖZDEMİR

Savunmada boşluk verdi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.12.2021, 00:00

İzmir'in köklü camialarından biri olan Büyük Altay, 18 yıl aradan sonra geri döndüğü Süper Lig'e adına yakışır bir giriş yaptı. İlk haftalarda zirveyi zorlayan siyah-beyazlılar, üst üste yaşanan sakatlıkların da etkisiyle çok sert bir düşüş yaşadı.
İlk üçü zorlarken son 9 maçta hücumda yaşanan sıkıntılar nedeniyle düşme potasıyla arasında 4 puan fark kalan Altay'da oyuncuların psikolojik olarak yıprandığını gördük.
Giresunspor karşısına da bu etkiyle çıkan Altay, son haftaların formda takımlarından olan rakibi karşısında bocaladı. Ev sahibi ekip, defansın arkasına atılan toplarla pozisyonlar bulurken bir golleri elle oynama olduğu için iptal edildi. Altay, teknik direktörü Mustafa Denizli'nin kenardan oyuncularına verdiği talimatlarla oyunda dengeyi bulmayı başardı.

HÜCUMDA ETKİSİZDİ
Siyah-beyazlılar, uzun bir süre sonra takıma geri dönen Naderi ve Rodriguez'in tarafını kullanarak rakibi karşısında etkili oldu. Tam maçta dengeler değişiyor dediğim anda son maçlarda takımını ayakta tutan kaleci Lis'in büyük hatasında Giresun'un golü geldi ve ilk yarı tamamlandı.
Tecrübeli hoca Denizli, ikinci yarıya Paixao, Bamba ve Kappel'i alarak başladı. Tüm riskleri alan siyah-beyazlılar, savunmada büyük boşluklar vermeye başladı. Bu boşluklar iyi değerlendiren Giresun önce Balde sonra Diabate'nin penaltıdan attığı gollerle işi bitirdi. Hücumdaki etkinliğini Karadeniz deplasmanında gösteremeyen ve farkı ikiye indirdikten sonra son anlarda birde penaltı atışından yararlanamayan siyah-beyazlılar, galibiyet özlemini 10 maça çıkardı. Altay'ın şimdiki hedefi kalan iki maçta alabileceği puanları alabilmek. Transfer döneminde ise mutlaka takviye yapılmalı. Bu maçta bir kez daha gördüğümüz gibi İzmir ekibinin stoperleri çok ağır kalıyor.
Siyah-beyazlı kurmayların iki stoper ve bir kanat oyuncusu alması şart.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA