• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bal bal demekle  ağız tatlanmaz YUNUS KARAKAYA

Bal bal demekle ağız tatlanmaz

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.03.2015, 00:00
Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesinde milletvekili aday adaylarının vaat yağmurları havada uçuşmaya başladı. Ama şunu iyi bilmeleri gerekir, "Bal bal demekle ağız tatlanmaz.", bir şeyin yalnızca adını etmekle, onun hakkında tatlı sözler söylemekle o şeye kavuşulmaz. Önemli olan gerekli girişimlerde bulunup onu ele geçirmek için uğraş vermektir. Vatandaş, sizlerin tatlı vaatlerine inanmıyor artık. Lütfen yerine getirmeyeceğiniz vaatlerde bulunmayın.

Tatı'nın şansı nedir?


Buca Belediye eski Başkanı Ercan Tatı nihayet ortaya çıktı ve CHP İzmir'den 1'inci Bölge Milletvekili aday adayı oldu.
Peki sizce Ercan Tatı'nın şansı var mı?
Bence pek yok. Ne demiş atalarımız, "Sinek ufak ama mide bulandırır." Yani önemsiz, küçük gibi görünse de kötü ve olumsuz bir şey insan üzerinde iyi bir etki bırakmaz. Tatı'nın belediye başkanlığı döneminde yaptıkları ortada. Hizmetleriyle değil, özellikle kendi partisinin meclis üyeleriyle yaptığı kavgalarla anılanan Ercan Tatı, şimdi nasıl onlardan oy isteyecek acaba?

MHP ilçe başkanları kimleri istemiyor?

MHP teşkilatı bugünlerde Genel Başkan Vekili Oktay Vural ile Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun İzmir'den milletvekili adayı olup olmayacağını tartışıyor. Perşembe günkü yazımda kaleme aldığım Tuğrul Türkeş ile Meral Akşener'in İzmir'den aday olacağı iddiası İzmirli MHP'lileri heyacanlandırdı. Koray Aydın'ın bu dönem Ankara'da bir bölgeden liste başı, diğer bölgeden de Şevkat Çetin'in liste başı olacağı, bu yüzden Tuğrul Türkeş'in İzmir'e kaydırılacağı bilgisi geldi kulağıma.
Bu arada 16 ilçe başkanının MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ile bir toplantı yaptığı, Oktay Vural ile Ahmet Kenan Tanrıkulu'nu İzmir'den milletvekili adayı olarak görmek istemediklerini illettikleri öne sürüldü. İlçe başkanlarının Karataş'a, "Eğer siz gerekeni yapmazsanız, biz genel merkeze gidip görüşümüzü ileteceğiz." dedikleri iddia edildi. MHP kulislerinde dolaşan bir diğer iddia ise Karşıyaka yönetiminin görevden alınacağı yönünde. İl Başkanı Necat Karataş'ın kendisine muhalif olarak gördüğü Karşıyaka İlçe Yönetimi'ni görevden almaya hazırlandığı bugünlerde oldukça yoğun bir şekilde dillendirilmeye başlandı.

Yüksek gerilim altında oyun parkı olur mu?


Limontepe Toki Konutları'nda yüksek gerilim hattının geçtiği alanda yapılan oyun parkı mahalle sakinlerini oldukça tedirgin ediyor. Bilimadamları yüksek gerilim hatlarının yakınındaki evlerde yaşayan çocuklarda, çocukluk çağı kanserlerindeki artışın epidemiyolojik olarak gösterilmesi ile tüm bu konudaki araştırmalar, US National Academy of Sciences (Amerikan Bilimler Akademisi) tarafından tekrar incelenmiş ve 1996 yılında yüksek gerilim hatları yakınında yaşayan çocuklarda lösemi görülme riskinin diğerlerine göre 1.5 katı fazla olduğu Amerikan Bilimler Akademisi tarafından kabul edilmiş olmasına rağmen, belediye bu araştırmaları nasıl görmezlikten gelir anlamadım.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA