• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Baş dille tartılır YUNUS KARAKAYA

Baş dille tartılır

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.04.2015, 00:00
Kişilerin ne kadar akıllı, ne kadar düşünceli oldukları söyledikleri sözlerle ölçülür. Çünkü konuşmaların tutarlı ve yerinde olup olmaması böyle bir ölçüm için en elverişli yolların başında gelir. Biliyorsunuz CHP İzmir 2. bölge milletvekili adayı Atila Sertel'in İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Genel Kurulu'nda sarf ettiği "Haram yemek isteyen önce mali müşavirini değiştirir. Ben göreve başlarken 30 yıldır bu cemiyetin mali müşavirini değiştirmedim" sözleri büyük tepki topladı. Ama nedense CHP'li mali müşavirlerden bir ses çıkmadı.

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu'na katılanlar kaç para aldı?


Basın İlan Kurumu'nun (BİK) 27. Dönem 9. Genel Kurul Toplantısı, 24-26 Şubat 2015 tarihleri arasında İstanbul'da yapıldı. Bu kongrede İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni, CHP İzmir Milletvekili adayı (O zaman aday adayıydı) Atila Sertel temsil etti. Bununla ilgili yazım oldukça ses getirdi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Atila Sertel'in adaylığının düşürülmesi için başvuruda bulunan Ozan Çelik ve Levent Ünal isimli partililerin başvurusu YSK tarafından itiraz eden kişilerin, itiraz hakkı ve yetkilerinin bulunmadığı için reddedildi. Bu sırada Atila Sertel, Genel Kurul'a katıldığını doğrulamış, herhangi bir ücret almadığını söylemişti. Atila Sertel ile birlikte basın ilan kurumu genel kuruluna katılan bir arkadaşımızın aldığı bordro elime geçti.
Basın İlan Kurumu Genel Kurulu'nda Sertel ve diğer isimlere yapılan ödemelerle ilgili bir bordro düzenlenmiş. Bordroda bir sürü detay var ama vergi gelir matrahı olarak 4.820.40 TL görülüyor ve 723,06 TL gelir vergisi ve 36,59 TL kesinti yapıldıktan sonra net 4.060.75 TL maaş ödendiğini rahatlıkla görebilirsiniz.
BİK Genel Kurulu'na katılan diğer isimler yaklaşık 4 bin TL katılım ücreti alırken nasıl oluyor da o dönemde CHP İzmir Milletvekili aday adayı olan Atila Sertel para almadığını söylüyor? Genel Kurul tarihinde CHP İzmir Milletvekili aday adayı Atila Sertel hangi kurumu temsilen katıldı? Atila Sertel Basın İlan Kurumu Genel Kurulu'na katıldığı için aldığı 4.060.75 TL'yi bir yardım kuruluşuna mı hediye etti?

Armağanınız bir kitap olsun


Eğitime Dair Bir Yardım Çağrısı aldım. Bu çağrıyı sizlerle paylaşmak istedim. İşte o çağrı:
"Tunceli ili Mazgirt ilçesi Akpazar beldesindeki yatılı Anadolu Lisesi doğu ve güneydoğuda köylerinde lise olmayan öğrencilere umut oluyor. Gelin, TUNCELİ'deki bu okula koltuk değneği olalım.
Tunceli'de sosyal imkı yetersiz bir okul olan bu lisede ailelerinden uzakta okuyan bu çocuklarımızın spor salonlarının onarılması ve boş zamanlarını geçirebileceği bir mekana kavuşması için desteğimize ihtiyacı var!
Onların modern donanımlı bir ortamda kitap okuma, resim yapma, araştırma yapma, spor yapma ve müzik dinleme olanağına kavuşmalarını istiyoruz.
Haydi, bu çocuklarımızı karanlıktan çıkartıp aydınlığa ait bireylere dönüştürelim.
ACİL İHTİYAÇLARI:
1. Kitap
2. Spor malzemesi
3. Resim atölyesi malzemesi
4. İnternet erişimli kitap kafe
5. Müzik odası ve malzemesi
Düzenleyen: N.Cansu Delibaş (Bir Kitapsever)
e-mail adresi: akpazaraol@gmail.com
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI