• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tuncay Özkan, İzmir teşkilatını küçümsüyor mu? YUNUS KARAKAYA

Tuncay Özkan, İzmir teşkilatını küçümsüyor mu?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.04.2015, 00:00
CHP İzmir 1'inci Bölge 3'üncü sıra milletvekili adayı olan Tuncay Özkan'ın, partisinin İzmir teşkilatına ve İzmir medyasına küçümser gibi tepeden bakmayı bir an önce bırakmasını tavsiye ederim.
Hafta başında CHP İzmir'de milletvekili adayları, il binasında İl Başkanı Bedri Serter ve yöneticilerle bir araya geldi. Toplantıya Tuncay Özkan'ın sözleri damga vurdu. Özkan'ın "Benim basınla ilgili herhangi bir sıkıntım yok. Herkese yardımcı olurum. Genel Merkez bu konuları geliştirdi zaten. Ulusal kanallarla anlaşmamız var. Ulusal gazete ve TV'lere çıkıyoruz. Sizin il başkanlığı olarak yeniden yerel için planlama yapmanızı doğru bulmuyorum. Ben örgütü sürüklerim, taşırım" dediği öne sürüldü.
Özkan'ın İzmir CHP teşkilatı ve İzmir'in medyasını küçümser bir havada konuşması, partililerin de tepkisini çekti. Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Savaş Akıncı'nın "Kimse kendini örgütün üstünde görmesin. Bu örgütü sürükleyeceğini düşünenler tek başına hiçbir şeydir" sözlerine sonuna kadar da katılıyorum. Çünkü Savaş Akıncı, Tuncay Özkan CHP'li olmadığı yıllardan beri partisi için, makam mevki gözetmeden mücadelenin içinde olan bir isim. Savaş Akıncı'nın CHP'liliğinin yanında Özkan'ın esmesi bile okunmaz.
Diğer taraftan Özkan'ın geçtiğimiz günlerde, adayların gazete ve TV'lere para vermemesi yönündeki konuşması da büyük tepki toplamıştı.
"Civciv çıktığı kabuğu beğenmez" misali, aday olduğu İzmir CHP'lileri beğenmez olmuş. İzmir'in yerel medyasını beğenmeyen ve adaylara, TV ve gazetelere reklam parası vermeyin, diyen Özkan'a şunu somak istiyorum: "TV patronu olduğun dönem de aynı sözleri söyler miydin?"
Tuncay Özkan'ın öncelikle şu sorunun cevabını vermesi gerekir:
Kanal Türk'ü nasıl kurduğu?
"Borç aldım, kurdum! Alın terimle kurdum! Aldığım tazminatla kurdum!" savunmasını yapan Tuncay Özkan'ın, Kanal Türk'ün kuruluş günlerinde CHP'den aktarıldığı iddia edilen paraların açıklamasını yapması gerekmez mi?
"Ben sürüklerim" derken acaba yine CHP'ye bir tanıtım filmi veya belgesel hazırlığında mı Tuncay Özkan (!)

Körfezi kirletmeyelim


İzmir Körfezi'nin su kalitesinin korunması, iyileştirilmesi ve karasallaşmanın önüne geçilmesi için birtakım çalışmalar yapılıyor. Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi kadar vatandaşlara da büyük görevler düşüyor. Geçtiğimiz günlerde İnciraltı'nda dolaşan bir yakınımın paylaştığı İnciraltı'ndan körfeze akıtılan atıkların fotoğrafını görünce inanın insanlığımdan utandım. Lütfen körfezimizi ve çevremizi kirletmeyelim.

Eğriye eğri, doğruya doğru


Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla'nın kendisine iletilen sorunlara yaklaşımını takdirle karşılıyorum. Bu üç ismin gerek telefonla, gerekse köşemde yazdıklarımla ilettiğim halkın sorunlarına anında çözüm getirmesini alkışlıyorum. Geçtiğimiz günlerde Bayraklı Belediyesi Spor Müdürlüğü'ne bir işim düştü. Orada görevli arkadaşların tatlı dili ve güler yüzü beni o kadar çok mutlu etti ki inanın hayran kaldım. Bu güleryüzü keşke tüm belediyelerde görebilsek.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA