• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Otobüs duraklarını istiyorlar YUNUS KARAKAYA

Otobüs duraklarını istiyorlar

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.05.2015, 00:00
Bugünkü yazımda okuyucularımdan gelen şikayetlere yer vereceğim. Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne ulaşım zorluğunu dile getiren bir grup vatandaş adına Muhammer Bey bir yazı göndermiş. Muhammer Bey Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin karşısındaki durağın sık sık değiştirilmesinden dert yanmış. Aynı sıkıntıyı yaşayanların sözcüsü olan Muhammer Bey dertlerini özetle şu sözlerle dile getirmiş:
Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne erişim zorluğu yaşayan vatandaşlar olarak derdimizin ortadan kalkmasını ve 480 metrelik yolu yürümeden hastaneye erişmeyi arzuluyoruz. Daha önce Serinkuyu'da merkezi yerde bir otobüs durağımız vardı hatta otobüsler için yapılan cep bile hala duruyor. Durağı buradan alıp 50 metre öteye yeni yapılan üst geçidin altına taşıdılar. Fakat bir sene geçmeden durak 230 metre daha yürüdü ve karşıya geçişi olmayan hastanenin karşısına taşındı. Şimdi vatandaş durakta iniyor, 230 metre geriye gidiyor ve 100 metrelik üst geçidi yürüyüp tekrar 230 metre yürüyüp hastaneye varıyor. Hangi akıllı bunu makul görmüştür? Hastaneye gidenlerin çoğu yaşlı, hasta ve özürlü olan vatandaşların bu kadar yolu (480 metre) yanında refakatçı bile olsa yürümesi mümkün mü? Yetkililerden ricamız durağın eski yerine taşınması veya üst geçidin hastanenin karşısına getirilmesi. Böylece bu zulüm biter.

RUHSATSIZ MI?
Bir şikayet yazısı da Basmane esnafından aldım. Onların iddiası ise Anafartalar Caddesi'ndeki bir oto yıkama ve otopark tesisinin ruhsatsız olduğu yönünde. Burada bulunan oto yıkama ve otopark tesisi hakkında ruhsatsız olduğu iddiasıyla Konak Belediyesi'ne şikayette bulunduklarını hatta zabıta ekipleri tarafından mühürlenmesine rağmen işletme sahipleri tarafından mühürlerin sökülerek çalıştıklarını dile getirmişler. Esnaf arkadaşlarımız, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın da zabıtaların çalışmalarını daha dikkatli takip etmesini, ruhsatını almış vergisini düzenli ödeyen esnaflar olarak mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini yazmışlar.
Umarım gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse Konak Belediyesi, vatandaşlardan gelen bu şikayetlere kulak tıkamaz ve bir an önce çözüm yolu bulur.

Kültür ve sanatta da 'Ekol' oldular

Ben 'Ekol'ü sadece Kulak Burun Boğaz Hastanesi olarak biliyordum oysa "Kültür ve Sanatta" da ekol olmuşlar haberim olmamış. İzmir Mavişehir'de Ekol KBB Hastanesi'nin yanında 900 metrekare kullanım alanıyla bugüne kadar birbirinden ünlü ismi ağırlayan Ekol Sanat Galerisi'ni İzmir'e kazandıran Ekol KBB ve Ekol Göz Hastaneleri'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda bir koleksiyoner olan Opr. Dr. Mehmet Baz'ı tebrik ederim.

Ses getiren etkinliklerin adresi Bayraklı

Ses getiren etkinliklerin adresi Bayraklı Belediyesi oldu. Özel günlerde birbirinden güzel etkinliklere imza atan Bayraklı Belediyesi, en son 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda sahilde profesyonel sporcular kanolarıyla deniz üzerinde "1919" yazarak ilçenin adının ülke çapında duyulmasını sağlamıştı. Biliyorsunuz daha önce de Bayraklı Belediyesi'nin organizasyonuyla, Cumhuriyet'in kuruluşunun 91. yıldönümünde 1923 kişiyle aynı anda zeybek oynayarak 1923 sayısını oluşturmuştu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ise 1230 çocuk Smyrna Meydanı'nda bir araya gelerek "Atam izindeyiz" yazmıştı. Başkan Hasan Karabağ ve ekibi bir tebriki hak etti değil mi?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA