• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Her sakaldan bir tel çekseler, köseye sakal olur YUNUS KARAKAYA

Her sakaldan bir tel çekseler, köseye sakal olur

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.07.2015, 00:00
Bildiğiniz gibi 2015 yılında Ramazan ayının ana teması olarak "Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman" olarak belirlendi. Büyüklerimiz ne demiş "Her sakaldan bir tel çekseler, köseye sakal olur". Yani herkes biraz özveride bulunsa bir yoksul perişanlıktan kurtulur. Hayatta her insan biraz fedakarlık etse pek çok kişi perişanlıktan kurtulur, daha huzurlu ve sağlıklı bir yaşama kavuşur.

BİROL AYDIN'IN AİLESİNE SAHİP ÇIKALIM

Geçtiğimiz günlerde genç yaşta kaybettiğimiz gazeteci dostum Birol Aydın'ın ailesinin sizlerin desteğine ihtiyacı var. Birol'un hepsi okul çağında, 2 tanesi görme özürlü, 4 çocuğu var işe Birol kardeşimizin çocuklarına burs sağlamakla başlayabiliriz.
Murat Demircan'ın, Birol Aydın'ın ailesi hakkında gönderdiği maili sizlerle paylaşmak istiyorum;
Kısaca Birol'un maddi durumu ile ilgili de bilgi vereyim. Birol'un eşi ev hanımı, evi kira. Hem kendi ailesinin, hem de eşinin ailesinin ekonomik imkanları sınırlı. Birol'un eşine bir emekli maaşı bağlanacak ancak bu maaş normal emekli maaşı tutarında olmuyormuş. Emekli maaşının yüzde 60-80'i civarında bir maaş bağlanıyormuş. O emekli maaşının ihtiyaçlarını karşılaması imkansız. En büyük çocuğu da 18 yaşında ve bu yıl üniversiteye girecek. Yani, çocuklarından aile bütçesine katkı koyabilecek durumda olan kimse de yok.
Bu şartlarda biliyorum Ramazan ayının sonuna geliyoruz birçoğunuz fitresini, zekatını vermiş olabilir. Ancak böylesi bir durumda bir fedakarlık daha yapabiliriz diye düşünüyorum.
Aşağıda Birol'un eşi Meral Hanım'ın hesap numarasını paylaşıyorum. Allah yapacağınız yardımları kabul etsin.
En önemlisi de Birol'un çocuklarına burs konusuna gelince onunla ilgili düşünce ve görüşlerinizi grupta mail trafiğini arttırmamak adına muratdemircan2005@gmail.com mail adresim ya da 0 532 663 47 00 nolu telefonum aracılığıyla benimle paylaşırsanız ne yapabileceğimiz ortaya çıkar ona göre hareket ederiz.
Meral Aydın Hesap Numarası:
Bank Asya Başakşehir Şubesi Şube Kodu: 122 Hesap No: 122-3179580-1
IBAN NO: TR58 0020 8001 2203 1795 8000 01

Hayat Bayram Olsa


İzmir'in en köklü vakıflarından olan KİTVAK (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Hastanesi Kurma ve Geliştirme Vakfı) 3. büyük projesi olan D.E.Ü. Hastanesi Konukevi inşaatına destek amacıyla renkli ve farklı etkinliklerden birini daha gerçekleştirmeye hazırlanıyor. KİTVAK tarafından 14 Temmuz 2015 Salı günü 19.00-22.00 saatleri arasında İnciraltı Turkuaz ev sahipliğinde "Bayram Kermesi" düzenlenecek.
İzmirliler, "Hayat bayram olsa" sloganıyla düzenlenecek olan kermese katılarak, hem KİTVAK'a destek olacaklar, hem de keyifli bir gün yaşayacaklar. Haydi İzmirliler...




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA