• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türk bayrağından korkmayın YUNUS KARAKAYA

Türk bayrağından korkmayın

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.09.2015, 00:00
Biliyorsunuz İzmir'de HDP'nin girişimiyle kurulan sözde Barış Bloğu'nun 1 Eylül'de düzenlediği Barış Mitingi'nde bayrak skandalı yaşandı. Bloğa destek veren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın mitinge Türk bayrağı ile gelme isteğinin reddedildiği ortaya çıkmıştı. CHP'li Tacettin Bayır'ın, Barış Bloğu'nun sözde barış mitingine Türk bayrağı ile gitmesine izin verilmediği iddialarına blok yetkililerinden cevap geldi. İddiayı yalanlayan yetkililer, "Hiçbir vekilimiz ile bu hususta bir pazarlık yapmış değiliz" demişler. İyi de kardeşim o zaman neden mitinginizde neden hiç Türk bayrağı yoktu. Türk bayrağı ne bir siyasi partiyi temsil eder, ne de bir sivil toplum örgütünü. Türk bayrağı hep beraber yaşadığımız Türk vatanı ve milletinin ebedi varlığını ve yüce Türk devletinin bölünmez bütünlüğünü simgeler. Onun için bayrağımızdan korkmayın kardeşim.

Konak Belediyesi standında neden Türk bayrağı yoktu?

İzmir Barosu başkanıyken gazetelere verdiği röportajda "Ne Atatürk rozeti ne Türk bayrağı ne türban" diyerek Atatürkçü kesimlerin büyük tepkisini çeken Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a bir sorum olacak: Bugün kapılarını kapatacak olan İzmir Fuarı'nda açtığınız Konak Belediyesi standında neden Türk bayrağı yok?
Fuarda belediye stantlarını gezerken gördüm ki İzmirli belediyeler arasında standında Türk bayrağı olmayan tek belediye Konak Belediyesi'ydi. Diğer belediyeler stantlarını Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla donatırken, Konak Belediyesi standında bir köşede ufak bir Atatürk resmi gördüm. Ama Buca Belediyesi'ndeki Atatürk köşesi, Karşıyaka, Dikili, Gaziemir, Bayraklı Belediyesi stantlarında dev Atatürk ve Türk bayrakları gözlerimi kamaştırdı.
Acaba diyorum Konak Belediyesi'nin Türk Bayrağı alacak bütçesi mi yoktu. Öyle olsa bile komşunuz olan Bayraklı Belediyesi'nin dağıttığı bayraklardan alıp standınıza asmak da mı aklınıza gelmedi kardeşim?

Bit pazarı esnafı memnun değil

Konak'ın Yenişehir semtinde kurulan ve uzun süredir sorun yaratan İzmir'in tek ikinci el eşya pazarının, Konak Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalar neticesinde artık yeni yerinde hizmet vereceği duyuruldu ama bit pazarı esnafı bu durumdan pek memnun değil sanırım. Onun için bit pazarı esnafı okuyucularımdan gelen maili sizlerle paylaşmak istiyorum:
"Merhaba Yunus Bey sizinle bir şey paylaşmak istiyorum. Sesimizi duyuramıyoruz belki siz yardımcı olursunuz. Biz ikinci el eşya pazarında esnafız yani bit pazarında. Konak belediyesi bize hesapta tezgah açacak yer yaptı. Yapmaz olsaydı. Resmen perişan olduk. 500 kişiye yer verdiler, 1500 kişi boşta kaldı. Verdikleri yer de şaka gibi. Sanki dalga geçiyorlar. Bir de çıkıp, "Esnaf mutlu, esnafın yüzü gülüyor" diye manşet atıyorlar. Sizden ricamız bizim sesimiz olursanız minnettar oluruz. Saygılar."

Dolmuşçuya yakıştıramadım

İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz umarım bu yazımı okur da, minibüs şoförlerini çevreye daha duyarlı olmaları konusunda uyarır. Cuma günü bindiğim Karşıyaka-Bornova minibüsünde yaşadığım olay doğrusu beni çok üzdü. Neden mi? Hemen anlatayım. Karşıyaka-Bornova minibüsünün şoförü ve yanındaki arkadaşının, (O da muhtemelen aynı hatta çalışan bir başka minibüs şoförü) içtikleri meşrubat kutularını açık olan pencereden sağa sola attıklarını görünce üzülmediğimi söylesem yalan olur. Diyeceksiniz ki neden uyarmadınız. Kardeşim o kadar argo ve külhanbeyi tavırla konuşuyorlardı ki uyarmaya korktum doğrusu.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI