• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Çirkefe taş atma üstüne sıçrar

YUNUS KARAKAYA

Çirkefe taş atma üstüne sıçrar

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09 Eylül 2015
Üst üste gelen şehit haberlerinin ardından Türkiye sokaklara döküldü ve protesto gösterileri birbiri ardına geliyor. Tabii bu toplumsal tepkiler sırasında istenmedik olaylarda yaşanıyor. Protestolar sırasında çıkan en ufak bir olayın faturası PKK ve yandaşları tarafından ülkücülere kesilmeye çalışılıyor. Bu aşama da ülkücü ve milliyetçi arkadaşlarıma bir sözüm var: "Çirkefe taş atma üstüne sıçrar." Şerli, etrafa kötülük saçıp duran kimselerden uzak dur; zorunlu olmadıkça onlara çatma, söz atma. Çünkü onlar bir kötülük yapmak için fırsat kollarlar. Böyle bir fırsatı onlara verirsen onların kötülükleri sana bulaşır, kirlenir ve zararlı çıkarsın. Haklısınız, hepimizin yüreği yanıyor, bayrağı alarak sokakta yürüyüş yapmak en doğal hakkınız ama yakıp yıkmak vatan hainlerinin ekmeğine yağ sürmekten ileri gitmez. Onların beklediği de budur. Ülkücüleri sokağa döküp, kendi kanlı emellerine vatanseverleri ortak etmek arzusunda olan vatan hainlerine bu fırsatı vermeyin. PKK ve onun yandaşlarının beklediği gibi Doğu kökenli vatandaşları düşman gibi görmeyin, bir dost gibi kucaklayın ki kendilerini Türkiye Cumhuriyeti'nin şefkatli kollarında daha güvenli hissetsinler, aksi davranışlar onları PKK'nın kucağına atmaktan ileri gitmez. Unutmayın, terör örgütü ve onun uzantılarına cezasını verecek, onların hakkından gelecek olan silahlı kuvvetlerdir, emniyet kuvvetlerimizdir, güvenlik güçlerimizdir.

Doktorun suçu ne?

Sizlerin de dikkatinden kaçmamıştır. Son günlerde sokak hayvanlarının, sağlık kurumlarını mesken tutmasıyla ilgili haberlere çok sık rastlar oldum. Tabii bu tür haberlerin ardından hastane yönetimi tarafından ilk sorgulanan doktorlar oluyor. Şimdi soruyorum o hayvansever doktorların suçu ne? Suçlu o hayvanları hastane bahçesine bırakan vatandaşlar mı? Yoksa o hayvanların aşısının ve kısırlaştırmasının yapılmasını sağlayan doktorlar mı? Çünkü hepimizde biliyoruz ki o hayvanları hastane bahçesine bırakanlar, çocuğu eğlensin diye önce o hayvanı alan sonra sıkılıp oraya bırakanlardır. Doktorların kendi evinde beslediği hayvanı getirip hastane bahçesinde beslemediğini hepimiz biliyoruz. Çıkan haberlerin ardından bir hayvansever doktor arkadaşıma konuyu sordum, "Açık alanlarda bulunan kedi ve köpekler hasta yakınları için ek bir sağlık riski oluşturmaz. Herkese açık olan alanlarda evcil hayvan bulunması bir probleme yol açmaz" diye konuştu. Tabii hastane yöneticileri, doktorların bina içerisine kadar giren sokak hayvanlarıyla mı yoksa hastalarla mı ilgileneceğini iyi belirlemesi gerekir.


Cam silmiyor haraç kesiyorlar!


Fotoğraftaki yer, İzmir'in en işlek caddesi Ahmet Piriştina Kent Müzesi'nin olduğu yer. Fotoğrafa dikkatlice bakarsanız sorunun ne olduğunu anlarsınız sanırım. Kırmızı ışık yandığı anda eline bir şişe su ve sünger alan arabalara hücum ediyor. Bahşiş verirseniz ne ala, vermezseniz başınıza ne gelebileceğini siz düşünün. 'Siliciler' kendilerine tepki gösteren ya da para vermeyen sürücülere ağıza alınmayacak küfürler sarf ediyor ya da araçlarına vurarak zarar veriyor. Kişi arabadan indiğinde karşısında en az 4 kişilik 'cam silici çetesi'yle karşı karşılaşıyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.