• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’den İzmir’e neşter YUNUS KARAKAYA

CHP’den İzmir’e neşter

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.09.2015, 00:00
CHP İzmir’de bu kadar sorun varken, genel merkez kurmaylarının boş durduğunu sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. CHP cephesinde durum aynı

CHP İzmir'de sular bir türlü durulmuyor. 10 ilçe başkanının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmesinin ardından başlayan, daha sonra il yönetim kurulu toplantısında bazı yöneticilerin Ankara'ya giden ilçe başkanlarının istifalarını istemesi ve Serter'in sert ifadeleri kriz ortamının daha da artmasına sebep olmuştu. Hemen ardından patlayan Özcan Purçu krizi işin tuzu biberi oldu.

CHP Genel Merkezi İzmir defterini açıyor

CHP İzmir'de bu kadar sorun varken, genel merkez kurmaylarının boş durduğunu sanıyorsanız, yanılıyorsunuz.

Çünkü kurmaylar eline neşteri almış durumdalar.

CHP'li kurmayların önündeki eylem planı da hazır gibi. İddialara göre önlerinde 3 seçenek var.

Ya İl Başkanı Bedri Serter'i görevden alacaklar, ya da Bedri Serter duracak sadece il yönetimi görevden alınacak. 3. seçenek ise Ankara'ya giden 10 ilçe başkanı görevden alınacak. Aslında hepsi de akla yatıyor. Şimdi gelelim detaylara...

İddia o ki örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Tekin Bingöl ile konuşan il başkanı Bedri Serter resti çekmiş bile. Serter, "İl yönetimini ve ilçe başkanlarını görevden alın, benim birlikte çalışacağım isimlerin atamasını yapın. Görün bakın ben o zaman başarılı oluyor muyum, olamıyor muyum. Burdaki birçok arkadaşımızın enerjisi bitmiş. Yeni sinerji oluşturacak arkadaşlar lazım. Eğer 1 Kasım seçimlerinde başarısız olursak bunun faturasını ödemeye hazırım" önerisini getirmiş.

Buna karşılık yaşananlardan rahatsız oldukları öne sürülen, aralarında bazı belediye başkanlarının da bulunduğu CHP İzmir'in ağır topları genel merkez ile görüşerek Bedri Serter yönetiminin başarısız olduğu yönünde fikirlerini iletmişler. Bedri Serter'in beyefendi bir kişiliğe sahip olmasına rağmen ağabeylik yapamadığı yönünde görüş bildirmişler. Bu görüşün devamında seçim sürecinin çok hassas olduğu İzmir örgütünün çok parçalı yapıya sahip olduğu için bu parçalı yapıyı toparlayıp birleştirecek bir ağabeyin lazım olduğunu dile getirmişler. Kimisi "Yücel Özen olur" demiş, kimisi de Çetin Altındağ...

Geçtiğimiz gün basına sızdırılan tartışmalı il yönetim kurulu toplantısında neredeyse tüm il yönetimi konuşmuş. Lakin özellikle bazı kişilerin konuşmaları servis edilirken bazıları korunmuş. Buradaki amaç 1 Kasım sonrasının hesapları mı?

Akla gelen bir diğer soru ise bazı il yöneticilerinin internet medyasına haber sızdırdığı iddiaları. Bir partinin il başkanlığı yürütme kurul toplantısı o partinin mahremidir. Kendi mahremine sahip çıkamayan bir partinin ülkenin geleceğine nasıl sahip çıkacağı vatandaşlar arasında merak konusu oldu.

Tansu Kaya'nın yükü ağır

Aliağa'nın eski belediye başkanı Tansu Kaya 1 Kasım seçimlerinde 2.Bölge 6. sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi. Aslına bakarsanız Tansu Kaya'nın daha üst sıralarda olması gerektiği görüşündeyim. Çünkü Tansu Kaya kuzey aksının sevilen ve etkin bir ismi ve AK Parti'nin oylarını arttıracağımdan hiç şüphem yok. Kendisine yapılan haksızlıklara rağmen hiçbir zaman partisine küsmeyen Tansu Kaya omuzundaki yükün ağırlığının farkında ama bunun da altından kalkacağına inanıyorum.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA