• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tembele iş buyur sana akıl öğretsin YUNUS KARAKAYA

Tembele iş buyur sana akıl öğretsin

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.09.2015, 00:00
Muhalefet partilerinin, koalisyona girmemek için uydurdukları sudan bahanelerin değeri, şehitlerimizin tırnağının değeri olabilir mi?
Türkiye'de muhalefet anlayışı "Tembele iş buyur sana akıl öğretsin" sözüyle nasıl özdeşleşiyor değil mi? Çünkü İş görmeyi, çalışmayı sevmeyen; çaba göstermekten, sıkıntıdan kaçan muhalefet parti liderleri kendisinden bir konuda yardım istendiğinde, yardım edeceği yerde çözüm yolları göstermiyor ve işten kaçıyor. Acaba muhalefet partilerinin genel başkanları, hani koalisyona girmemek için uydurdukları sudan bahanelerin değeri şehit olan Mehmetçiğin ve polislerimizin tırnağının değeri olabilir mi?

Gençlere milli ve manevi değerleri öğretmek gerek

Gençler, milletlerin geleceklerinin teminatıdır. Gençlerin yetiştirilmesine, karakter ve ahlak eğitimine, milli ve manevi değerlerle donanmasına önem veren toplumlar ileriye dönük yatırım yapmış olurlar. Bu bağlamda İzmir'in savunma sporları alanında en köklü spor kulüpleri arasında yer alan ve antrenörlüğünü Milli takım çalıştırıcı Ahmet Bereket'in yaptığı Çağrı Spor Kulübü Derneği örnek bir davranışa daha imza attı. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan muharip gazi Şükrü Karaca, spor kulübünde sporcularla birlikte velilerle bir araya geldi. Çağrı Spor Kulübü Derneği Başkanı ve Antrenörü Ahmet Bereket "Özellikle ülkemizin içinden geçtiği şu hassas günlerde birlik ve bütünlüğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu kritik zamanlarda istedik ki sporcularımız bizlere emanet olarak bırakılan ecdat yadigarı bu eşsiz vatanın hangi şartlarda kazanıldığını, Bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizin ne uğurda şehit olduklarını, gazilik mertebesine ulaşan kıymetli büyüklerimizin hangi şartlarda bu mücadeleyi verdiklerini bir kez de hikaye ya da film izler gibi dinlemelerini değil gerçekten o mücadeleyi yaşayan olayın gerçek kahramanlarının ağzından dinlemelerini istedik. Bu vesile ile şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi. Gazi Şükrü Karaca ise bu konuda şunları söyledi: Sevgili gençler.

Bugün ülkemiz son derece zor bir süreçten geçiyor. Devletimizin çatısı çökme tehlikesi ile karşı karşıya bırakılmaya çalışılmakta. Ancak bizler ve sizler gibi Milli ve manevi değerlerine bağlı gençlerin var olduğu müddetçe, bu cennet vatanın üzerinde hesap yapanların yaptıkları hesaplar boşa çıkacak ve Türkiye Cumhuriyeti devleti ebediyyen yaşayacaktır. Sevgili gençler biz savaşları gördük, o acıları yaşadık, bütün amacımız sizlere güzel bir gelecek bırakmaktı. Bu yüce milletin güçlü milletler arasında yerini alması ve ebediyen Türkiye Cumhuriyeti devletimizin yaşaması için şehitler verdik ve işte bakın ben bir gazi olarak karşınızdayım. Sevgili gençler tarihinizi iyi biliniz, bu cennet vatan üstünde hain emellerini gerçekleştirmek isteyen gerek içte gerekse dıştaki mihrakları iyi tanıyınız. Bir ve beraber olunuz. Bir ve beraber olduktan sonra bizi kimse yıkamaz" dedi.

İLK DURAK DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ DANİMARKA

Kopenhag'da doğup 1990'da 15 yaşındayken ailesiyle birlikte Türkiye'ye kesin dönüş yapan Madam P. Sanatkar adlı İzmirli ressam Ferihan Hasan Panayır doğduğu ülkede ilk kez eserlerini sergilemenin sevincini yaşadı. Almanya'nın Osnabrück ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi mezunu ressam Panayır, Kopenhag'ın Ganlöse kasabasındaki Sögaard Galerisi'nin davetlisi olarak geldiği Danimarka'da tablolarını sergileme mutluluğunu yaşarken, serginin açılışını Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Dönmez yaptı. Panayır, Kopenhag'dan sonra Dubai ile New York'ta tablolarını sergilemek için davet aldığını söyledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA