• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MHP İzmir’de bu liste ile ne yapar? YUNUS KARAKAYA

MHP İzmir'de bu liste ile ne yapar?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.09.2015, 00:00
İzmir’de her iki bölgenin 1. sıraları yıllardır olduğu gibi değişmedi. Ama ikinci sıralarda büyük sürpriz yaşandı... 1Kasım seçimleri için MHP'nin İzmir adayları açıklandı, her iki bölgenin 1. sıraları yıllardır olduğu gibi değişmedi. Ama ikinci sıralarda büyük sürpriz yaşandı. 7 Haziran seçimlerinde Birinci Bölge'den milletvekili seçilen Aslan Savaşan 3. sıraya kaydırılırken, ikinci sıraya kadın aday Senem Kılıç getirildi. İkinci bölge 2. sırada milletvekili seçilen Murat Koç bir alt sırada kendisine yer buldu, 2. sıraya ise bir diğer kadın Neslihan Çelik aday olarak gösterildi. Sürpriz sayılan bu değişikler 1 Kasım'da İzmirli MHP seçmenleri arasında olumlu tepki mi görür yoksa tam tersi mi olur dersiniz?

Bu detaylara girmeden önce adayların tepkilerini sizlerle paylaşayım. İzmir 2. Bölge 2. sıra adayı Neslihan Çelik, "Benim için sıra önemli değil. Önemli olan partimin başarısıdır, hedefimiz MHP'yi tek başına iktidara getirmektir" dedi.

Daha önce ikinci sıradan İzmir MHP'den milletvekili seçilen Murat Koç ise, her ne kadar dile getirmese de biraz kırılmışa benziyor. Koç, gazetecilere "Hiçbir şey söylemiyorum. Pazartesi günü konuşacağım. Listeler Yüksek Seçim Kurulu'nda yayınlansın ondan sonra konuşalım. Tepkili değilim Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu yazsın. Ben bu sıradan da seçilirim ama bakalım yorumumu daha sonra yapacağım" açıklaması yapmış. Tabanda çok güçlü olan Murat Koç'un pazartesi günü birlik ve beraberlik mesajı vereceğinden eminim.

Birinci Bölge'de ise 7 Haziran seçimlerinde yıldızı parlayan ve MHP İzmir'e önemli katkısı bulunan Senem Kılıç 'Benim için sıra hiç önemli değil. Tamamen Genel Merkez'in takdiri. Ancak şunun da altını çizmek istiyorum iki kadın adayın ikinci sıralarda gösterilmesi İzmir için önemli bir fırsat. Partililerimizle birlikte el birliği çalışıp MHP'yi tek başına iktidara getireceğimize inanıyorum" dedi.

Geçen seçimlerde birinci bölge ikinci sıradan meclise giden ancak 1 Kasım seçimlerinde kendisine üçüncü sırada yer bulan Aslan Savaşan ise "Milliyetçi Hareket Partisi'nde listede olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Genel Başkanımızın bize duyduğu güveni aday arkadaşlarımızla birlikte boşa çıkarmayacağız. MHP olarak 1 Kasımda İzmir'den Ankara'ya daha çok milletvekili göndereceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. Evet, bende tıpkı Aslan Savaşan gibi düşünüyorum. MHP İzmir teşkilatı iyi bir strateji ile 1 Kasım'da meclise göndereceği milletvekili sayısı arttırabilir. Ama öncelikle MHP İzmir ilk teşkilatı küskünleri partiye tekrar kazandırmalı ve sokaklarda daha fazla görünmeli. Zaman kısa, bu kısa zamanda çok çalışılırsa neden olmasın.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA