• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
AK Parti İzmir Teşkilatı bunun hakkını vermeli YUNUS KARAKAYA

AK Parti İzmir Teşkilatı bunun hakkını vermeli

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.09.2015, 00:00
AK Parti Genel Merkezi İzmir’e büyük önem veriyor. Umarım AK Parti İzmir İl Teşkilatı da Genel Merkezi’nin yüzünü kara çıkarmaz.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tek aday olduğu AK Parti Kongresi'nde 50 kişilik MKYK'ya İzmir'den 4 isim girdiğini okumuşsunuzdur. İzmir Milletvekilleri Nükhet Hotar ve Hamza Dağ partinin yeni karar organında görev aldı. İki isim bir önceki MKYK'da da yer alıyordu. İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli Yüksek Disiplin Kurulu'nda yer alırken, İl Eski Teşkilat Başkanı ve İzmir Milletvekili aday adayı Atilla Kaya da MKYK yedek listesine girdi. AK Parti'de Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'ndan (MKYK) sonra Merkez Yürütme Kurulu'nda da Prof. Dr. Nükhet Hotar, Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Her ne kadar Manisa Milletvekili de olsa uzun süre İzmir'de görev yapan Selçuk Özdağ da Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Şimdi bu tablo gösteriyor ki AK Parti Genel Merkezi İzmir'e büyük önem veriyor. Umarım AK Parti İzmir İl Teşkilatı Genel Merkezi'nin yüzünü kara çıkarmaz ve 1 Kasım seçimlerinde büyük bir zafer elde eder.

AK PARTİ'YE İZMİR'DE BÖYLE ADAY LAZIM...

1Kasım'da yapılacak genel seçimler öncesi aday adayları netleşti. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkan Yardımcısı ve Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekilliği aday adaylığı için başvurusunu yaptı. Avrupai eğitim gören Bülent Tercan, İzmir Saint Joseph mezunu olduğu için ileri derecede Fransızca biliyor. Mesleği gereği iyi derecede İngilizce de bilen Tercan, anne Boşnak, baba Bayburtlu bir ailenin çocuğu olarak etki alanı hayli geniş bir aday portresi çiziyor. Göçmen ve doğu oylarını etkileyecek bir isim olan Tercan'ın, turizm sektöründeki ağırlığı da hesaplanırsa AK Parti için iyi bir aday olabileceği görülüyor. 49 yaşında olmasına rağmen yöneticilik alanında da önemli deneyimlere sahip olan Tercan, Albano, Sisus ve White Boutique Hotel girişimleriyle dikkatleri çekti. AK Parti'den iki dönem Çeşme Belediyesi ve bir dönem Büyükşehir Meclis üyesi seçilen Tercan, ETİK ve Destination İzmir'deki görevleri ile turizm sektörünün aranılan isimleri arasına girdi. Bundan önceki seçimlerde İzmir'de AK Parti'nin çok başarılı olmadığı görülüyor. Bunun bir nedeni de AK Parti'nin İzmirli seçmenin beklediği aday profiline tam cevap verememesi. İki lisanı, eğitimi ve mesleği ile yüzünü Avrupa'ya çevirmesi, modern aile yapısı, yöneticilikteki tecrübesi Tercan'ı AK Parti için önemli bir aday konumuna sokuyor. 27 yıldan bu yana süren evliliği ve bu kurumun meyvesi avukatlık yapan kızı ile Türk aile yapısına örnek bir yaşantı sürdüren Bülent Tercan bu kez AK Parti listelerinde iyi bir yer edinebilir.
YIKILMADIM AYAKTAYIM

Uğradığı haksızlıklar yüzünden bir süre sıkıntılı günler yaşayan Gaffur Alişer, Ege Beta marka lansmanında dostlarını da arkasına alarak düşmanlarına yıkılmadığını ve dimdik ayakta olduğunu bir kez daha gösterdi. Alişer, marka lansmanında dostlarına kendi elleriyle yaptığı çiğ köfteyi ikram etmeyi de ihmal etmedi. Bu arada lansmanda rastladığım AK Partili İlhan Kaya ile küçük bir sohbet yapma imkanı buldum. Kendisine ilk sorduğum soru "1 Kasım seçimleri için aday adayı oldun mu" oldu. Kaya, "Göreve talip olunmaz, görev verilir biz yaparız. Takdir Genel Merkezimizindir." diye anlamlı bir cevap verdi. Ne diyeyim AK Parti teşkilatı bölgesinde etkin ve oy potansiyeli yüksek bir isim olan İlhan Kaya'yı umarım iyi değerlendirir.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA