• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’li belediyenin danışmanından Türk milletine hakaret YUNUS KARAKAYA

CHP’li belediyenin danışmanından Türk milletine hakaret

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.10.2015, 00:00
Pazar günkü yazımda "Nedir bu CHP'nin HDP hayranlığı?" diye sormuştum. Bu soruyu boşuna yöneltmediğimi size bir örnekle daha açıklamak istiyorum.

Söz konusu yer İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun gözbebeği Balçova Belediyesi. CHP'li Balçova Belediyesi Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın basın danışmanı olarak görev yapan Ömer Anar'ın yaptığı bir paylaşım egeobjektif tarafından haberleştirilmiş.

Ömer Anar yaptığı paylaşım ile bölücü terör örgütünün eylemlerine destek çıkmakla kalmamış, bir de Türk milletine hakaret etmiş. Ömer Anar'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım CHP örgütünün tepkisini çekmiş. Bakalım seçime "Önce Türkiye" sloganıyla giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu buna ne diyecek. Kılıçdaroğlu, Genel Başkanı Yardımcısı Enis Berberoğlu başta olmak üzere basın danışmanları Veli Özdemir, Okan Konuralp ve İlhan Taşçı "Yavşaksın Türkiye" diyen belediye basın danışmanı hakkında ne der acaba?




Balçova Belediyesi basın danışmanı olan Ömer Anar, paylaşımıyla güney doğuda güvenlik güçlerine karşı kurulan hain tuzaklara destek vermesinin yansıra, "2 ayda kaç sivilin öldürüldüğünü, kaçıncı şehit olduğunu bile bilmiyorsun. Her şeyin gösteriş çok yavşaksın Türkiye" sözüyle Türk milletine hakaret etmekten de geri kalmamış. Ayrıca belediyede basın danışmanı olan kişinin görevi siyaset yapmak mıdır? Buna maaşını belediyelerden alan ancak çeşitli gazetelerde köşe yazan basın danışmanları da dahildir. Burada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hafta sonunda İzmir'e gelecek ama programı henüz belli değil bunun sebebi ne olabilir acaba. Yoksa CHP Genel Merkezi İl teşkilatını program konusunda saf dışı mı bıraktı?

İşaret dili bilmeyen kalmasın

Yıllardır engellilere yönelik yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren ve 2004 yılında ilk defa belediye meclis üyesi olarak engelli komisyonu kuran İzmirli işadamı Uğur Yelekli, Murat Pekdilber ile elele vererek işitme engellilerin hayatını kolaylaştıran yeni bir projeye imza attı. Hastane ve belediyeler gibi daha birçok kamu ve özel kurumlarda çalışan personelin işitme engellilerle iletişim kurması için internet üzerinden uzaktan eğitim sistemi geliştiren Yelekli, kamu kurumlarında ayrıca işaret dili bilen personel istihdam edilmesinin altını çizerek bu örnek projeye katılanlara kurs sonunda sertifika vereceklerini söyledi. İşaret dilini öğretmek için çağın teknolojik gelişmelerinden yararlanarak uzaktan eğitim sistemiyle internet üzerinden kitlelere ulaşmayı sağladıklarını belirten Yelekli, "Proje hayata geçtiğinde her kurum kendi kendi sitelerinde bizim linkimizi koyarak o link üzerine tıkladıktan sonra kaydolup 10 haftalık bir eğitimden sonra iki defa da sınav olarak, sertifika da alacakları, uzman eğitimlerini almış kişiler tarafından da sertifikalandırılarak bir şekilde işaret dili bilen insanlar tarafından tanınmasını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi. Uğur Yelekli bu proje büyük emeği bulunan Empati Sakatlar Derneği Başkanı Murat Pekdilber'e de desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA