• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kaynayan kazan kapak tutmaz YUNUS KARAKAYA

Kaynayan kazan kapak tutmaz

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.11.2015, 00:00
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ESHOT adeta kaynayan kazan. Büyüklerimizin dediği gibi "Kaynayan kazan kapak tutmaz" artık. İçin için gelişen olaylar veya duygular bir yerde patlak verir, önüne geçilemez, kolay kolay yatıştırılamaz. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fidan Aslan'ın Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz'i ziyaret ederek, ulaşım master planları hakkında bilgi aldığını 25 Ekim tarihli yazımda kaleme almıştım. Hatta Mümin Deniz ve ekibine teşekkür eden Fidan Aslan, Master planlarıyla ilgili yeni bir çalışma içerisine girdiklerini belirterek, "Gerekli bilgileri aldık. Bu tür çalışmalara biz de her zaman açığız. Birbirimizin tecrübelerinden faydalanmak ve fikir alışverişinde bulunmak adına bundan sonra da bir araya geleceğiz" şeklinde açıklama yapmıştı. O gün bugündür İzmir'de ulaşımın özelleştirileceği ve halk otobüslerinin tekrar İzmir hayata geçirileceği konuşulur oldu.


Mehmet Erdül'den Kocaoğlu'na sorular

ESHOT Eski Genel Müdürü Mehmet Erdül, sosyal medya hesabı üzerinden Aziz Kocaoğlu'na bir takım sorular yöneltmiş. Aziz bey ve CHP İzmir eski Milletvekili Alaattin Yüksel bakalım bu iddialara ve sorulara ne cevap verecek. İzmir'e, Manisa'da uygulanan Halk Otobüsü toplu taşımacılığını öğrenmek için ekip gönderen Aziz Bey. Bunlar yoksa "Yok" deyiniz. Çalışanlarınız rahata ersin. İzmir çalkalanıyor. Toplu taşımacılıkta Halk otobüsü olarak Hyundai marka otobüs/minibüs almayı planlıyor musunuz?

Bu çalışmalarınızı geçmiş dönem milletvekili Alaattin Bey ile oğlunuz ulaş Bey'in sürdürdüğü iddia ediliyor. Bunlar doğru mu?

Gerçekten Halk Otobüsü uygulamasına geçecek misiniz?

ESHOT, İZULAŞ ve İZELMAN çalışanları ne olacak? Sayın Aziz Kocaoğlu...

İlgili sendikaya 30 gün içinde işyerini kapatacağınız yönünde bir yazı yazdınız mı?

Sadece İzelman çalışanları değil yollarda kalacak olan İzmir halkı da merak ediyor. Bir açıklama yapmayı düşünmüyor musunuz?

Bu işyerinin kapanması ile doğacak işçi eksikliği nedeniyle oluşacak boşluğu Halk Otobüsleri ile mi doldurmayı düşünüyorsunuz?

Bir okuyucum tarafından iletilen bir sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım yetkililer kısa sürede çözüm bulurlar. Halkapınar'da metrodan İzban'a yeni yapılan üstgeçitte 65 yaş üstü insanların geçeceği bir giriş yok. Oraya kadar gelen yaşlı insanlar şaşkınlıkla nereden geçeceklerini anlayamıyor ve o kadar yolu geri dönmüyor. Ana girişe geri dönüyorlar. Bunu düzeltmek veya düşünmek o kadar zor mu?

İkaz levhaları konamaz mı?

Ayrıca yeni gelen tren setlerinde tutunmak için barlar çok yüksek. İnsanlar tutunmak için havada askıda kalıyorlar. Herkes kapı girişinde kalıyor. Bu setler gelir gelmez tutma askıları takılamaz mı? Bunu düşünmek ve yapmak insanlara kolaylık sağlamak neden bu kadar zor anlamakta güçlük çekiyorum. (Ahmet Dinçer)
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA