• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Foça’nın nesi var? YUNUS KARAKAYA

Foça’nın nesi var?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.04.2016, 00:00
Hafta sonunda İzmir'in Çeşme ilçesinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali bir hayli renkli geçti. Günübirlik turlarla yüzlerce kişinin otobüsle taşındığı Alaçatı'da adeta adım atacak yer kalmadı.

Tabii festivale gösterilen büyük ilgi İzmir'in diğer turistik ilçeleri tarafından gıpta ile izlendi.

Bu ilçelerin başında Foça ilk sırayı alıyor.

Foçalılar, kendi ilçelerinin otlarının ve balığının çok daha meşhur olmasına rağmen yerel yönetim tarafından gerekli tanıtımının yapılmamasından dolayı adlarını duyuramadıklarından dert yanıyor.

Foça Belediyesi'nin MHP'li Meclis üyesi Taner Acar, hafta sonu Çeşme Belediyesi'nin Alaçatı'da gerçekleştirdiği ot festivaliyle takdire şayan bir organizasyona imza koyduğunun altını çiziyor. Acar, "Ot festivali milyonlarca lira harcansa beldenin bu kadar reklamının yapılacağı nadir işlerden biriydi. Festivallerin artık adının değiştiği, eskiden yapılan etkinliklerin kalmadığı, bir tema ile yola çıkıldığında ne kadar başarılı olunabileceğini bir kez daha gördük. Daha önce söylediğimiz gibi Foça ilçemiz de zeytini, balığı, denizi, foku, domatesi ile her mevsim bir adım önde. Foçamız, sadece gerekli ilgiyi göstererek eski günlerine dönmek istemektedir. Aslında un var, şeker var ama helvayı karacak ustanın eksikliğinden rekabet halinde olduğumuz turizm ilçelerinin gerisine düşmekteyiz. Olmayacak projelere (basket takımı, yeryüzü pazarı, tarhana gibi) günlerimiz geçmekte, dünyanın bu kadar küreselleştiği günlerde biz her şeyin gerisinde kalmaktayız" sözleriyle dert yandı.

Marmaris Armutalan'da Kara gün dostluğu

Yaklaşık 25 Bin nüfusu ile Marmaris'in en büyük mahallesi olan Armutalan'da muhtarlığın gerçekleştirdiği, "İhtiyacın Varsa Al, Yoksa As" isimli yardımlaşma ve dayanışma kampanyası, büyüyerek devam ediyor.

Armutalan Mahallesi Muhtarı Perihan Topçu'nun kişisel çabaları ile muhtarlık ofisinde başlattığı giyecek paylaşım dayanışmasında; hayırsever vatandaşlar, evinde işyerinde fazladan olan ama kullanılabilinir giyim eşyalarını muhtarlığa bırakıyor, ihtiyacı olan vatandaşlar da kendilerine uygun giysileri buradan ücretsiz temin ediyor.

Muhtar Topçu, "İlk zamanlar sadece mahallemizde yaşayanların destekleriyle, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ihtiyaçlarını gideriyordu.
Ama dayanışma kampanyamız duyuldukça, Marmaris'in her tarafından hayırseverler gelmeye başladı. Tabii ihtiyacı olan vatandaşlar da" dedi.

Rögar kapağı tehlike saçıyor

Mahmut Çiçek isimli bir okurum, mahallerindeki rögar kapağının tehlike saçtığını dile getiren bir mail göndermiş. Çiçek, "Meriç Mah. Çamdibi 5717 sk. takılan rögar kapağının çevresi aylardır fotoğraftaki gibi bozuk. Araçların ne alt takımı kaldı, ne de ön düzeni!" diye yazmış. Gerçi bu sorunun muhatabı İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi geliyor ama Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın vatandaşın sesine kulak vereceğini düşünüyorum.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI