• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yine bir Kocaoğlu klasiği YUNUS KARAKAYA

Yine bir Kocaoğlu klasiği

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.06.2016, 00:00
İzmir'de yine bir Aziz Kocaoğlu klasiği daha.
Hatırlarsanız İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mart'ta Ege Genç İş Adamları Derneği'nin (EGİAD) bir toplantısına katılmış, burada 2019'da aday olup olmayacağı ile ilgili bir soru üzerine "Zirvedeyken bırakmak gerek" demişti.
İşte o zaman ben şöyle yazmıştım( 3.4.2016)
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, 2019'da yeniden aday olmayacağını açıkladı. Ancak Aziz Bey'in bu açıklaması bana pek inandırıcı gelmedi.
Şöyle hafızamızı bir yoklayalım; 2014 seçimleri öncesinde de Aziz Bey buna bir açıklamama yapmamış mıydı? O dönemde Aziz Bey'in açıklaması medyaya şu şekilde yansımıştı;
İzmir'deki 8 ilçe belediye başkanıyla yaşadığı krizin ardından toplanan CHP grubundan sızan bilgilere göre, Menderes Belediye Başkanı Ergün Özgün'ün 'Size rakip değiliz' mesajı üzerine Kocaoğlu, "Bu gruptan 2014 yerel seçimleri için aday olmayacak bir kişi biliyorum, o da Aziz Kocaoğlu'dur. Adaylığım için milyonda bir ihtimal bile yok" demişti.
Peki ne oldu, Aziz Bey "İstemiyorum, yan cebime koy" misali yeniden aday oldu.
2019'da da yeniden aday olursa kimse şaşırmasın.
Ve değim çıktı.
Başkan Kocaoğlu partisinin Ödemiş'teki toplantısında bombayı patlattı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun, bir partilinin "Yorgun görünüyorsunuz" demesi üzerine, "Ne yorgunluğu 13 sene daha başkanlık yapacağım" diyerek karşılık vermesi şaşırttı. Şaşırmayın, ne demişti Rahmetle Süleyman Demirel, "Dün dündür, bugün de bugün"

Zenginleri değil fakirleri ağırlayın

Ramazan ayı insanların huzur bulacağı bir aydır. Kuşkusuz Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü Kur'an bu ayda indirilmeye başlanmıştır.
Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "on bir ayın sultanı" denilmiştir.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Ramazan-ı Şerif'in bize her sene gelerek 'Nereye gidiyorsunuz?', 'Bu gidişatınız nereye?' diye bizi ikaz etmeye geldiğinin daima farkında olmalıyız.
Ramazan çünkü bizi değiştirmeye gelir. Zenginler sadece zenginleri ağırlamasın. Zenginler fakir kardeşlerini ağırlasın. Fakirler, zengin kardeşlerini sofralarında ağırlasınlar" şeklinde uyarıda bulundu.
Ramazan'ın bir coşku olduğunu ancak o coşkunun bir eğlence, bir şatafat ve bir gösteriye asla dönüştürülmemesi gerektiğine dikkat çeken Görmez, "Ramazan'da iftar vakti çok önemli bir vakittir. Namazda secde anı ne kadar değerli ve kıymetliyse Ramazan'da iftar anı o kadar değerli ve kıymetlidir.
Secdede yapılan dualar nasıl makbul ise iftar vaktinde yaptığımız dualar öyle makbuldür rabbimizin katında. İftar vaktini sevinçleri paylaştığımız bir ana dönüştürmeliyiz.
Biz iftar sofralarına birbirimizi ağırladığımız israf sofralarına dönüştürmemeliyiz.
Zira iftar sofraları bizi her türlü israftan korumak üzere aynı zamanda gerçekleştireceğimiz bir ibadettir onun farkında olmalıyız" şeklinde konuştu.

Kitaplarını imzaladılar

Geleceğin yazarları, '30 Ağustos 30 Hikaye 30 Yazar' İzmir il denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde kitabını imzaladı.
Buca 30 Ağustos Ortaokulu öğrencilerinden hayatlarında ilk kez yazdıkları hikayelerle muhteşem bir kitaba imza atan genç yazarlara, İzmir il denetimli Serbestlik Müdürlüğü çalışanları büyük ilgi gösterdi.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA