• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Komünist İbo’nun suçu ne? YUNUS KARAKAYA

Komünist İbo’nun suçu ne?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.10.2016, 00:00

Bugün sizlere Foça'nın simge isimlerinden Balıkçı İbo'dan nam-ı diğer "Komünist İbo"dan bahsedeceğim.
Yazıma başlarken özellikle şunun da altını çizmek isterim. Amacım alkolü savunmak değil, Foçalıların duygularına tercüman olmak.
Evet, gelelim Balıkçı İbo'ya.
Balıkçı İbo, nam-ı diğer "Komünist İbo"...
Kendisi Foça'nın sembolü olmuş isimlerinden birisi.
Teknesini süsleyen "Che" posterleri ile gündeme özel yaptığı açıklamaları ile herkesin, Foçalıların ve Foça sevdalılarının sevgisini kazanmış bir isim.
Geçtiğimiz haftalarda Foça'nın renkli simalarından Balıkçı İbo'ya (İbrahim Ayyıldız) ait balıkçı teknesi, hiç kendini savunma hakkı yokmuş gibi ipleri çözülerek, balıkçı ağları traktöre yüklenerek kaldırılmış, bir kenara atılmış.
Balıkçı İbo'nun yerinden edilmesiyle ilgili bir sürü iddia var.
Kimisine göre Balıkçı İbo, aşırı alkol alarak çevreye rahatsızlık verdiği için yerinden atılmış.
Kimisine göre de Balıkçı İbo, bir süre önce teknesine astığı bir pankart ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım tarifesini eleştirdiği için CHP'li Belediye Başkanı Gökhan Demirağ tarafından cezalandırıldı.
Tepkiler bu yönde olunca 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Foça Belediye Meclis Üyesi Adayı olan; S.S. Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ceyhan Çetin, sosyal medya üzerinden bir açıklama yapmış. Balıkçı İbo'nun yerinden kaldırılmasıyla CHP'li yerel yönetimin hiçbir alakası olmadığını açıklayan Başkan Çetin, "Biz kurumumuz adına böyle bir karar aldık" diyerek, aldıkları kararın arkasında olduklarını bildirmiş.
Ama vatandaşlar Ceyhun Çetin'in bu açıklamasını talihsizlik olarak değerlendiriyor.
Foçalılar, Başkan Ceyhan Çetin'in İbo'yu 2015 yılında 'yılın en çalışkan balıkçısı' olarak seçerek plaketle ödüllendirdiğini hatırlatarak, "İbo'nun alkol kullandığını yeni mi fark ediyorlar?
Ayrıca Ceyhan Bey kendisini Foça'nın zaptiyesi mi sanıyor?" diye eleştirmekten de geri kalmıyor.
Foça sevdalısı MHP Foça Belediye Meclis Üyesi Taner Acar da olaya tepki gösteren isimlerden birisi. Acar, "Çok içki içtiği, çok konuştuğu için, herkesin fotoğraf çekilmek için yanına geldiği İbo'nun birilerini rahatsız ettiğini düşünüyorum. Biz şimdi buradan değerli yöneticilerimize hem bir ricada bulunmak hem de bir öneri ile sesimizi duyurmak istiyoruz. Bizim hediye edeceğimiz bir alkolmetre ile hem bize ölçüm yapsınlar, hem de ne kadar ses desibel ile konuşacağımıza karar versinler ki yarın başka dostlarımız da aynı zor durumu yaşamasınlar. Foça'da yaşayan bütün dostlarımız hemşerilerimiz yapılan uygulama karşısında üzüntülerini hem bizlere, hem de sosyal medyada sürekli canlı tutmalarına rağmen Foça Belediyesi'nin konu ile ilgili sessizliği bizim aklımıza başka soruların gelmesine sebep oluyor" diyerek tepkisini dile getirdi.
Sözüm size ey demokrasi savunucuları.
Söz konusu AK Parti olunca bir bardak suda fırtına koparanlar...
Teknesini "Che" posterleri ile donatan, gezi eylemleri sırasında "Duran adam" olan Komünist Balıkçı İbo'yu söz konusu CHP olunca hemen nasıl sattınız?
" Aşırı alkol alarak çevreye rahatsızlık verdiği için "bir balıkçıyı yerinden eden AK Partili veya MHP'li bir belediye olsaydı ortalığı ayağa kaldırır demokrasi havarisi kesilirdiniz.

ADRESE TESLİM SÖZLER

Mevsimin önemi yoktur...
Soğuk bakan bir çift göz ya da özensiz seçilmiş bir çift söz de DONDURUR insanın içini...
(Ergun Dur)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA