• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Başbakan sonuna kadar haklı YUNUS KARAKAYA

Başbakan sonuna kadar haklı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.10.2016, 00:00

Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin 2014 yerel seçimlerinde FETÖ ile birlikte hareket ettiğini söyledi, ortalık karıştı.
Yıldırım'ın, "Benim İzmir Büyükşehir'e aday olduğum dönem, o ablalar CHP'lilerle kol kola kendilerini parçalarcasına nasıl kampanya yaptılar, buna bizzat şahidim" şeklindeki açıklamasının ardından, durumdan vazife çıkan bir takım CHP'liler de birbiri ardına açıklama yapmaya başladı.
Dün ziyaretime gelen AK Parti Aliağa Belediye eski Başkan adayı Ali Ethem Yorulmaz, Başbakan Yıldırım'ın görüşlerinde sonuna kadar haklı olduğunu söyledi.
Yorulmaz "Başbakanımızın açıklamasıyla 2014 yerel seçimlerini düşündüm, o tarihte ben de CHP'nin FETÖ'cü abla ve abilerle nasıl işbirliği yaptığına şahit oldum. Binali Bey'in Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığında olduğu gibi Aliağa'da da CHP FETÖ'cülerle işbirliği yaptı. FETÖ'cüler CHP'ye oy toplamak için kapı kapı dolaştılar. Yaptıkları toplantılarda CHP'ye oy atmaları için karar aldılar" dedi.
FETÖ-CHP işbirliğinin İzmir'in 30 ilçesinde yaşandığını dile getiren Yorulmaz, "Biliyorsunuz, Karabağlar, Bergama, Bayındır, Tire belediye başkanlığını kıl payı kaçırdığımızı herkes biliyor. FETÖ mensubunun o ablalarının, abilerinin CHP ile beraber kendilerini parçalarcasına kampanya yaptıklarına, sandık başını tuttuklarına bire bir şahidim" diye konuştu.

Önce sen başlattın

AKUT'un binasının tahliye edilmesi kararı sonrasında bir sürü tartışma başladı.
Malum kesim tahliye olayıyla ilgili 'öküz altında buzağı' aramaya başladı.
Her fırsatta hükümete saldırma peşinde olanlar sanırım kanunlardan da bir haber.
Ama ben öncelikle onlara şunu hatırlatmak istiyorum, hani AKUT'un Başkanı Nasuh Mahruki var ya, önce siyaseti bıraksın sonra işine baksın.
AKUT gibi ülke için önemli bir yere sahip olan bir sivil toplum örgütünü kendi siyasi emelleri ve düşüncelerine alet etmeyi bıraksın öncelikle.
Bilmeyenler için, Türkiye- Rusya arasında doğan uçak düşürme krizi sonrası Nasuh Mahruki'nin AKUT Başkanı olarak yaptığı "Putin'den ricam bunun bedelini Türk insanına değil, AKP'ye ödetsin" şeklindeki paylaşımını bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum.
Mahruki tek amacı hayat kurtarmak ve toplumu bilinçlendirmek olan AKUT'u yaptığı bu paylaşımla 'Ötekileştirmiş'ti. Bununla da kalmayan Mahruki, 'Tayyip Erdoğan neden başkan olmamalı?' başlıklı köşe yazısında Cumhurbaşkanı'na hakaret etmekten bile geri kalmadı.
Mahruki, Cumhurbaşkanı'ndan sonradan özür diledi ama ok yaydan çoktan çıkmıştı.
Nasuh Mahruki, kuyruğuna basılınca, günah çıkarmaya çalışıyor anlaşılan. Onun durumunu anlatmak için sizlerle bir fıkra paylaşmak istiyorum.
Adamın biri iş başvurusunda bulunmuş. Görüşmeye çağırmışlar; görüşme sonuna doğru ortalama bir tip olan adama yöneticisi sormuş;
- Peki beklentilerin ne?
Seni ne tatmin eder?
Arkadaş saymaya başlamış;
- Öncelikli olarak bir araba istiyorum, ayrıca şu anda bulunduğum dairenin kirası biraz fazla, onu da şirketin karşılaması iyi olur, maaş olarak da 3000 dolardan aşağı çalışmam.
Şirket yöneticisi, dinler ve şunu söyler:
- Biz sana son model bir Cherokee ve Tarabya'da bir villa vereceğiz, ayrıca bizim bu pozisyonumuz için planladığımız maaş 6000 dolardı.
Bizim elemanın gözleri fırlamış;
"Saka yapıyorsunuz" demiş.
Şirket yöneticisi yapıştırmış;
- Önce siz başlattınız...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA