• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden tabut skandalı YUNUS KARAKAYA

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden tabut skandalı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.01.2017, 00:00

Hain terör saldırısında şehit düşen kahraman Fethi Sekin'i Konak Meydanı'ndan son yolculuğa uğurlayan İzmirliler, Cumartesi günü de aynı saldırıda şehit düşen adliye görevlisi Musa Can'ı gözyaşları ile son yolculuğuna uğurladı. Can'ın naaşı kılınan cenaze namazının ardından Uzundere Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Buraya kadar her şey normal.
Normal olmayan ise Musa Can'ın naaşının bulunduğu tabutun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olması.
Merak ediyorum doğrusu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde tabut kalmadı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden tabut desteği mi geldi?

CHP'Lİ AKBABA'YA DOLANDIRICILIK SUÇUNDAN HAPİS CEZASI

CHP Konak İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Tarık Akbaba, geçen yıl Mustafa A'yı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işe sokma vaadi ile dolandırdığı gerekçesiyle hakkında açılan davada 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

PARAYI İADE ETMESİ KURTARAMADI

CHP İzmir İl Gençlik Kolları'nın geçen yılki kongresinde başkan adayı olan, CHP Konak İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Tarık Akbaba, iddiaya göre Büyükşehir Belediyesi'nde çalıştığı 2015 yılında, yeni tanıştığı Mustafa A'dan işe sokma vaadi ile bin lira para istedi. O dönem Ankara'nın Etimesgut ilçesinde oturan ve Hava Kuvvetleri'nde sözleşmeli Hava Astsubayı olarak görev yapan Mustafa A. da söz konusu parayı Akbaba'nın kişisel banka hesabına yatırdı ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kendisine vaat edilen işe yerleştirilmedi. Mağdur olan Mustafa A. da bunun üzerine dolandırıldığını öne sürerek, kendisini CHP Konak Gençlik Kolları Başkanı olarak tanıtan Tarık Akbaba hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Akbaba ise bu olaylar sonrası aldığı bin lirayı mağdurun banka hesabına geri yatırdı. İzmir 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dolandırıcılık davasında sanık Akbaba, hakkındaki iddiaları reddederek Mustafa A'dan sadece borç para aldığını ve daha sonra geri iade ettiğini öne sürdü.
Mağdur Mustafa A. ise, dolandırıldığı süreçte Tarık Akbaba ile aralarında geçen facebook ve cep telefonu mesajlarını, banka dekontlarını mahkemeye delil olarak sundu. Sanık Akbaba'nın menfaat edinmek suretiyle dolandırıcılık suçunu işlediği kanaatine varan mahkeme, Akbaba'ya 4 ay hapis ve 25 lira adli para cezası verdi.
Hapis cezası sanığın dava açılmadan aldığı parayı geri iade etmesi, mahkemedeki iyi hali ve daha önceden sabıkası bulunmaması nedeniyle 3 ay 10 güne indirildi ve söz konusu cezada hükmün açıklanması geri bırakıldı.

YAKAKÖY'ÜN YOLLARI KÖSTEBEK YUVASI

Hafta sonu yağan karın biraz keyfini yaşamak için Bornova Yakaköy'e yolum düştü.
Hay düşmez olaydı kardeşim.
O ne berbat yollar, böbrek taşını düşürmek isteyen veya arabasının alt takımına zarar vermek isteyen varsa bence Çiçekli köy ve Yakaköy yollarını tercih etsin.
Türkiye'nin kahvaltı sektöründen aldığı payı komşusu Çiçekli köy ile oluşturduğu sinerjiyle birlikte her yıl düzenli olarak artıran Yakaköy'de yaşayanlara köy yolunun neden böyle olduğunu sordum.
Öğrendim ki İzmir Büyükşehir Belediyesi yazın veya sonbaharda yapması gereken asfalt çalışmasında zamanlama hatası yapmış. Çiçekli Köy'ün kısa bir bölümünü asfaltlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalara ara vermesinden dolayı Yakaköy yolları köstebek yuvası. Araçlar adeta slalom yaparken köye ulaşmaya çalışanlar ecel teri döküyor.
Durum böyle olunca kahvaltı sektörüne hizmet veren işyeri sahipleri de bozuk yollar dolayısıyla müşteri sayılarında önemli düşüş yaşadıklarını dile getirdiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA