• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’in yıldızı parlıyor YUNUS KARAKAYA

İzmir’in yıldızı parlıyor

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.09.2017, 00:00

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Bornova Müteahhitler ve İş Adamları Derneği Başkanı Hasan Ali Karaman, hükümetin yatırımları sayesinde İzmir'in yıldızının parladığını söyledi.
TRT Kent Radyo'da İzmir'in Renkleri programında konuğum olan siyaset ve iş dünyasının kıdemli isimlerinden Karaman ile güzel bir program gerçekleştirdik.
Kendisine, CHP'lilerin sürekli olarak öne sürdüğü "Hükümet İzmir'e yatırım yapmıyor" eleştirilerini sordum.
İzmir'e yatırım yapılmıyor eleştirilerini şiddetle kınayan Hasan Ali Karaman, "Şimdi tabiki ülkede birçok yatırım var. Merkezi hükümet İzmir'e de birçok yatırım yapıyor İzmir'deki yatırımlar öyle küçümsenecek yatırımlar da değil. Hükümetimiz İzmir'e çağ atlatacak projelere imza atıyor. Şehir hastanelerinden otoyollara milli eğitimden, spora kadar her alanda yatırım yapıyor" şeklinde konuştu.

'GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SINDIRGI'

Sındırgı bir büyük organizasyona daha evsahipliği yapmaya hazırlanıyor.
İlçenin tanıtımı için varını yoğunu ortaya koyan başarılı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı Yağcıbedir Halı Festivali ve Sanat Günleri etkinliğiyle ilçenin adını tüm Türkiye'ye duyurdu.
Balıkesir, Ege ve Celal Bayar Üniversiteleri ve Sındırgı Belediyesi işbirliğiyle "Ulusal Sındırgı Araştırmaları Sempozyumu" düzenlenecek. Sındırgı Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenecek olan bilgi şöleni, 5-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
"Ulusal Sındırgı Araştırmaları Sempozyumu" kapsamında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıkı tarafından Sındırgı ve köylerindeki leylek popülasyonu ve leylek yuvaları hakkında "Geçmişten Günümüze Sındırgı'nın Leylekleri" konulu bir sunum yapılacak.
Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Sındırgı, bulunduğu coğrafya ve temsil ettiği kültürel değerler açısından, ülkemizin yaşadığı sosyal ve ekonomik değişmeleri yansıtan önemli bir ilçe olarak biliniyor. Sındırgı'nın çeşitli yönleriyle tanıtılacağı bilgi şöleni da "Yerel Kalkınma Stratejileri, Tarihi Şahsiyetler, Turizm, Flora ve Fauna, Sosyokültürel özellikler, Sosyoekonomik özellikler, Sındırgı'nın Arkeolojik Değerleri, Tarımsal Faaliyetler, Sındırgının Temettuat Defteri ve El Sanatları" konulu paneller düzenlenecek.
Sosyal Program kapsamında, Çöktürteme Köyü Taş Evleri, Kıran Köyü Ambarları, Ulus Dağı, Hisaralan Kaplıcaları, Çaygören Barajı, Emendere ve Pürsünler Köyü ziyaret edilecek.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Ege Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hatice Beril Dedeoğlu, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, sempozyumun onur kurulunda yer alıyor.
Başkan Ekrem Yavaş, Ulusal Sındırgı Araştırmaları Sempozyumu'na siz değerli okuyucularımızı da davet ediyor.

KAÇ DAKİKA KİTAP OKUYORUZ

Yapılan araştırmalara göre günün ortalama 2 saat 59 dakikasını cep telefonu ile geçirirken kitap okumaya sadece bir dakika ayırıyoruz. Günlük ortalama 2 saat 14 dakikamız ise televizyon başında geçiyor. Ajans Press'in We Are Social verilerini derlediği araştırmada, Türk halkının cep telefonu başında geçirdiği süre son bir yılda yüzde 15,4 artarak günde 2 saat 59 dakika oldu.
Cep telefonlarının internet hizmeti sağlamada ileri seviyelere ulaşması, bilgisayar trafiğini de etkiledi, internete bilgisayar üzerinden girenlerin oranı geçtiğimiz yıla göre yüzde 29 geriledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA