• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gün gelir hesap sorulur YUNUS KARAKAYA

Gün gelir hesap sorulur

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.09.2017, 00:00

Türk Milleti kendine yapılan ne iyiliği ne de kötülüğü asla unutmaz. Son anda bir değişiklik olmazsa Kuzey Irak'ta bugün Türk Devleti tarafından yok hükmünde sayılan bir referandum yapılacak.
Bu referandumdan çıkacak sonuç ne olursa olsun Türk Hükümeti bunun hesabını elbette soracaktır. Ama referanduma destek veren gerek içeride, gerekse dışarıdaki düşmanlarına elbette hesabını soracaktır.
Tıpkı Başbakan Binali Yıldırım'ın dediği gibi' 'Kuzey Irak'ta gerçekleştirilecek referandum gayrimeşrudur, yok hükmündedir.
Bu referandum sonrası yaşanacak muhtemel gelişmelerden bu referanduma tek başına karar veren Irak Kürt Bölgesel Yönetimi birinci derecede sorumlu olacaktır."

BEN ŞAŞIRMADIM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasına herkes şaşırmışa benziyor. Oysa ben hiç şaşırmadım.
18 Nisan 2017 tarihinde "Erdoğan sevdası kazandı teşkilatlar sınıfta kaldı" başlıklı bir yazı kaleme almıştım.
Bu yazımda halk oylamasında başta İstanbul, Ankara olmak üzere çıkan sonuçların ardından belediye başkanlarının sorumlu olduğunu yazmıştım. "Buradaki oy kaybının hesabını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek verecek" demiştim.
Hesap verme dönemi İstanbul'dan başladı bakalım sırada hangi iller var?

YAPMA İZSU

11 Mayıs 2017 tarihinde yayımlanan "FOÇA'DAKİ TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?" başlıklı yazımda Yeni Foça'da yaşanan çevre felaketine karşı İZSU yetkililerini uyarmıştım.
Ama bu uyarım sanırım İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU yetkililerin bir kulağından girmiş diğerinden çıkmış.
Ve İzmir Yeni Foça'da, Foça Atık Su Arıtma Tesisi'ndeki tanklardan birinin tahliye borusundaki çatlaktan sızan atıklar denizin rengini değiştirince yetkileri bir telaş aldı. Sanki olay yeniymiş gibi olaya anında müdahale ettiklerini açıkladı İZSU yetkilileri!
Bu çevre felaketi yeni bir olay değil, aylardan beri süregelen bir olay ama nedense deniz renk değiştirince uyandı İzmir Büyükşehir Belediyesi.
Oysa MHP Foça Meclis Üyesi Taner Acar, yaşanan bu çevre felaketiyle ilgili Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ı defalarca uyarmıştı. Yaşanan son olayla ilgili Foça MHP'li Meclis Üyesi Taner Acar, şunları söyledi: Yine ayni manzara, yine ayni çirkinlik, yine ayni sahipsizlik, yıllardır dile getiriyoruz, anlatmaya çalışıyoruz, yaşayacağımız bir Foça daha yok, çocuklarımıza miras bırakacağımız bir Foça daha yok, yapacağımız her işe bunu düşünerek adım atmalıyız. Aylarca Yeni Foça halkı ile beraber Meltem Sitesi'nin oradaki arıtma tesisi denize deşarj işi ile ilgili sesimizi yükseltmiş, hem mecliste hem de yerel basında defalarca tepkimizi dile getirmiştik.
Bugün gördüğümüz fotoğraflarla, ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkmıştır.
Yaşanan rezalet bir dikkatsizliğin ürünüdür, yaşanan rezalet Foçamıza zarar vermektedir. Sizin aracılığınızla bir kez daha sesleniyoruz ne olur biraz daha dikkat, ne olur biraz daha sağduyu. Bu arada yaşanan çevre felaketinin sonunda belediye başkanının, İZSU yetkililerinin ve arıtma tesisi yetkililerinin yaptığı açıklamaların birbirlerini tutmayışını da Foça halkının takdirine bırakmaktayız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA