• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Mustafa Kemal’in askeri mi yoldaşı mı? YUNUS KARAKAYA

Mustafa Kemal’in askeri mi yoldaşı mı?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.01.2018, 00:00

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sözüne olan karşıtlığı parti içinde az sayıda kalan ulusalcıları oldukça rahatsız etti. Ama parti içindeki Atatürkçü ve ulusalcıların yok edilmelerine çanak tutanlar ise nedense hala Canan Kaftancıoğlu'nu sahiplenme çabasında. AK Parti'ye olan kinleri o kadar gözlerini bürümüş ki CHP'nin Atatürk çizgisinden uzaklaştırılma planını bile alkışlar duruma gelmişler.
Benim bildiğim CHP'liler mesele Mustafa Kemal Atatürk olduğunda pek bir hassas olurlar ve ufacık bir hatayı bile affetmezler. CHP'liler, Mustafa Kemal'in askeri olmaktan asla gocunmazlar ama bu kadının bu sözden neden rahatsız olduğuna bir türlü anlam veremedim. Eğer kazara bir AK Partili "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sözüne karşı çıkan bir söylemde bulunsaydı ortalık birbirine girerdi.

TERÖR SEVİCİSİ

CHP tabanının büyük ölçüde rahatsızlık duyduğu İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun geçmişine bakarsanız sicili bir hayli sıkıntılı.
PKK eylemlerinin savunan, Türk devletini "Seri Katil" ilan eden, Ermeni olayına "Soykırım" diyen, kaset komplosunda Baykal'ı hedef alan aynı isim.
Pardon "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sözleriyle Atatürk sevdalıların duygularını sömüren CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Uğur Dündar ve avenesi neredeler?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, miting alanlarında attığı "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganını ne çabuk unuttu. Kılıçdaroğlu, o sloganları atarken yalan mı söylüyordu?
CHP'li dostlarımız partilerinin Atatürk çizgisinden uzaklaşıp, HDP çizgisine yakınlaşmasına razılarsa benim için sorun yok.

ŞEHİTLİĞİN ANLAMINI BİLİR MİSİNİZ?

Deprem ile ilgili açıklamalarla adı sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın, geçtiğimiz günlerde şehitlere yönelik yaptığı açıklama Türkiye'nin tepkisini topladı.
Ercan'ın "Kime oy vereceğini bilmez yoksul insan. Hayat görüşü, yaşam görüşü oldukça dardır. Savaşta bunlar ölürler.
Ya açlıktan ölür bu insanlar ya savaşta 'şehit olacaksın' gazıyla ölürler" sözleriyle haddini aştığını belirtmek isterim.
Ama öncelikle Ahmet Ercan'a şehitliğin ne anlama geldiğini bilip bilmediği sormak istiyorum.
Önce şunu bil Ahmet Hoca, "Şehitlik ve şehadet en kutsal mertebedir.
Parayla pulla ölçülmez".
Sizin için para her şeyin önünde gelebilir.
Son söz olarak: Ben size zengin olamazsınız demedim, prof. da olamazsınız demedim. Ama şehitliğin ne anlama geldiğini bilmiyorsunuz diyebilirim.

HİZMET HIZ GEREKTİRİR

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, AK Parti İzmir milletvekilleri Atilla Kaya ve Kerem Ali Sürekli'nin söylediği ve gazetemizin manşete taşıdığı "Galapagos Kocaoğlu" sözlerine cevap vermiş. Pekdaş, "Bazen kaplumbağa hızıyla gitmek gerekir" demiş.
Sema Hanım, sanırım hizmette hızın gerektiğini unutmuş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA