• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İddiaları doğruladı YUNUS KARAKAYA

İddiaları doğruladı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.01.2018, 00:00

Cuma günü kaleme aldığım 'ille de bir iş olsun ile ilgili şok iddialar' yazısıyla ilgili İZROMDER Başkanı Abdullah Cıstır yazılı açıklama gönderdi.
İddiaları doğrulayan Cıstır'ın açıklaması şöyle:
Yazınızı okudum sorularınız doğru; koordinatörümüz ile görüştüğünüz belli.
İhale yaptık ve hizmet almaya başlamıştık.
Dolayısı ile izleme uzmanımız nezdinde para gönderdiğimizi ifade etmek isteriz.
Bütçe faaliyet çerçevesinde olmayan 12 bin TL ile ilgili karşımıza çıkan öngörülemeyen bir maliyeti Bakanlığa yazdık; sağlıklı zaman diliminde geri dönüş olmadığı için o inisiyatifi kullandık. Küçük değişikler ile ilgili netice alamayınca kendimiz bütçeye para aktardık halen aktarıyoruz.
Bütçe 107 bin TL olmasına rağmen 81 bin euro kaynak kullandık. Sözleşmede % 5 dernek taahhüt eş finansman bulmamız gerekiyordu ayrıca %20'lik yine önceden bizim bulmamız gereken yaklaşık 21300 euroyu bulamadık. Dolayısı ile bütçede kaynak kalmayınca sağlıklı çalışma performansı göstermeyince koordinatörümüzü de evrak düzenleme ile ilgili sağlıklı ilerleme yapamadığı için işini terk etmesi ile ilgili istifaya davet ettik.
Bize 'evrak düzeni ortamını ben bilirim' edası ile karmaşık bir düzen bıraktı.
Yerine iş takibi yapacak bir koordinatör bulamadık ve halen dediğiniz gibi evrakları teslim etmedik, yazışmalarımızda zaman istedik.
Derneğimizin taahhüt ettiği 5350 eurodan 3540 euro kadarını kendi imkanlarımızla tamamladık, daha da tamamlamamız gereken miktarlar var.
Bakanlığın sözleşmeye göre raporlaması 30 Kasım'a kadar olacaktı, 31 Aralık'a kadar uzatıldı, biz halen ek zaman beklentisindeyiz.
Koordinatör hanımefendinin bıraktığı evrak düzenini gelip görmenizi isteriz. Dolayısıyla iyi bir iş yaptığımıza halen yüksek özgüvenimiz tamdır.

ATAŞ MESELESİ

Mustafa Ataş meselesi ise; toplumsal olarak bizi kriminalize eden tweetinde CHP'ye cevap kullanırken 'Merdi kıpti şecaat arz ederken sirkatini söylermiş' sözlerine sadece benim değil, tüm Roman derneklerinin tepkisi olmuştur. Daha düzgün bir tepki olabilirdi.
Sonuç olarak çok güzel başlayan, güzel devam eden, kursiyerlerimizden birkaçını belediyede istihdam etmeye başladığımız projemiz için bütçenin eş finansmanını bulamayışımızın bazı sorunlara yol açtığı doğrudur. %20 'yi bulamamıza rağmen %5 dernek taahütünü tamamlamaya çalışan bir takvimimiz halen devam etmektedir.
Olabildiğince şeffaf yürüttüğümüz ve eş finansman bulamadığımız projemiz ile ilgili yapılan tüm ihale fatura vb. bir usulsüzlük yoktur kaldı ki tüm ihale tekliflerini size açıklamalarda bulunan hanımefendi yapmıştır.
Reklam filmimize iş makinelerini kullandırttığı için ilave olarak 8 bin TL yerine 12 bin TL gönderdiğimizi Bakanlık da biliyor ve gerekçelendiren yazışmalarımızı da yaptık. Kabul edip etmeme Bakanlık inisiyatifindedir. Bakanlığın kabul etmeyeceği harcamaları da bizim bütçeye koyma zorunluluğumuz vardır.
Bizim bütçede kullanmadığımız para olmasına rağmen izleme uzmanımız nezdinde onay alarak para kullandığımızı bilmenizi isteriz.
Ayrıca bütçede olmamasına rağmen emniyet müdürümüzün desteği ile ticaret odamızın finanse ettiği ehliyetli kursiyerlerimizin B sınıfı ehliyetlerini G sınıfına yükselten, kişi başı 839 TL'den 22 kursiyerimizin ehliyet harçlarını yatırmaya yönelik bütçede olmayan kaynak bulduk.
İl bazında ezber bozan bir fikir ve iş yaptık, eksiklerimiz ile birlikte iyi bir deneyim oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA