• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
O sahnede ne mesaj verilmek istendi? YUNUS KARAKAYA

O sahnede ne mesaj verilmek istendi?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.01.2018, 00:00

Filmlerde, dizilerde, reklamlarda, resimlerde bilinçaltımızla nasıl oynandığının farkında mısınız? Hani şu dedikleri subliminal bilinçaltı mesajlardan bahsediyorum. Bu kavram bilincimizin farkında olmadığı ama davranışlarımızın yönlendirilmesinde önemli rol oynayan bir yapıyı belirtiyor. Bu yöntemi FETÖ'cülerin film ve reklamlarda oldukça sık kullandığını biliyorsunuz. Şimdi sizi 2001 yılına götüreceğim.
O yıllarda gişe hasılatı oldukça yüksek olan bir film vardı, "Deli Yürek: Bumerang Cehennemi". Filmin başrollerinde ise Kenan İmirzalıoğlu, Selçuk Yöntem, Oktay Kaynarca, Zafer Ergin gibi isimler oynamıştı. Geçtiğimiz günlerde bir okuyucumun uyarısı üzerine detaylı bir şekilde izleyince bir sahne beni adeta dehşete düşürdü.

AYNADAKİ 3 DELİK

O filmde Yusuf Miroğlu (Kenan İmirzalığoğlu) damat Cemal (Oktay Kaynarca)'in şerefine zeybek oynarken, havaya bir ayna atılır. Ayna'ya Cemal, Yusuf Miroğlu ve Bozo(Selçuk Yöndem) ateş eder ve üç göz delik açılır. Sizce normal bir sahne değil mi ne yalan söyleyeyim okuyucumun uyarısına kadar bende sizler gibi düşünüyordum. Ama sahneyi dikkatlice izlediğimde aynanın arkasında elinde Türk Bayrağı bulunan bir asker var. Üç göz deliğin oluşturduğu üçgenden bahsetmiyorum bile. Sizce o elinde Türk Bayrağı bulunan asker figürlü ayna tesadüfen mi seçildi? Yoksa farklı bir mesaj mı verilmek istendi?

Herşey çocuklar üşümesin diye

Denizli'nin Serinhisar ilçesinde 2014 yılında 50 üyeyle kurulan Serinhisar Bilişim ve Gelişim Derneği, üçüncü büyük projesini başlattı. Dernek tarafından 'Çocuklar Üşümesin' sloganıyla başlatılan çalışma kapsamında ilçeye bağlı 12 mahalledeki ilkokul ve anaokulunda eğitim gören toplam bin 100 öğrenciye çorap dağıtılacak. Bağışçıların desteğiyle alınan çorapların Kocapınar Mahallesi'ndeki ilkokul ve kreşte eğitim gören çocuklara dağıtıldığını anlatan Dernek Başkanı Emine Kobaş, "Dernek olarak kuruluşumuzdan bu yana çok sayıda yardım kampanyası yaptık. Ama çocuklar bizim için çok daha önemli, çünkü onlar geleceğimizin teminatı.
Bu kampanya ile amacımız sadece çorap dağıtmak değil, duygusal temas kurmak.
Dernek çatısı altında görev yapan 50 üyemiz, binlerce gönüllümüz ve Belediye Başkanımız Mehmet Kobaş'a teşekkür ediyorum" dedi.

ÇOCUKLAR SENİ BEKLİYOR

Duydum ki değerli meslek büyüğüm Vecdi Altay, rahatsızlığından dolayı sıkıntılı günler yaşıyormuş. Hastalık onu hayata küstürdü diyorlar. Vecdi abi şunu unutma, sen kendine karşı sorumlu olduğun kadar, seni sevenler ve çocuklara karşı da sorumlusun. Vefalı dostun Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve meclis üyelerinin senin adını verdiği çocuk kulübü öğrencileri seni bekliyor. Senin ağzından Atatürk ve Anıtkabir'i dinlemek istiyor. Vecdi abi, senin bilgi ve deneyimlerinden bizleri mahrum etmeye hakkın yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA