• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu Kurultay burada bitmez YUNUS KARAKAYA

Bu Kurultay burada bitmez

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.02.2018, 00:00

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı büyük tartışmalar ve şaibeler arasında cumartesi ve Pazar günü yapıldı.
Tartışmalarla ve gelişmelere bakılırsa bu kurultay burada bitmez.
AK Parti'ye karşı girdiği tüm seçimleri kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 2019 seçimlerine kadar zor bir süreç bekliyor. Partinin ulusalcı kanadının tamamen tasfiye edildiği kurultayda partinin Cumhuriyet çizgisinden uzaklaştığı bir kez daha gözler önüne serildi.

İZMİR KAYBETTİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi ve CHP'liliği tartılmaz isimler arasında yer alan Yardımcı Doçent Oktay Gökdemir, sosyal medya hesabında parti kurultayıyla ilgili çarpıcı bir değerlendirme yaptı. Gökdemir'in kurultay değerlendirmesi şöyle;
'İzmir'in hayal kırıklığı', demiştim demeyi hiç sevmem. Ama İzmir CHP'de temsiliyet krizi. PM'ye İzmirliler yok denecek kadar az önerildi. Bence Selin Sayek Böke ve her üç anahtar listeye girme becerisi gösteren Musa Çam'ın oğlunu İzmir'e saymayalım. Bu kurultayın İzmir'den kaybedeni Aziz Kocaoğlu ve Deniz Yücel'dir.
Genel Başkan, Kocaoğlu'nun İzmir'den olmasın dediklerini anahtar listesine almamış, ama olsun dediklerini de almamıştır.
İkinci önemli bir nokta ise belediye merkezli siyaset pratiğinin artık bittiğidir.
İzmir'in vekilleri sadece Büyükşehir muhalefeti üzerinden bir şey elde edemeyeceklerini nihayet anlamışlardır.
Sonuçta bu kısır siyasette CHP'nin motor gücü İzmir kaybetmiştir.
Siyasetle ve hayatla inatlaşmayacaksın.
Benim İl Kongresi öncesi inatla savunduğum İzmir'de 3. yol seçeneği uygulansaydı İzmir için daha değişik sonuçlar çıkardı.
Ama biz en azından Buca'da başardık.
Kurultay'a da damga vurduk. Sevda Erdan Kılıç Bucamızdan İzmir'in gururu olarak anahtar listede yer aldı. Zaman sen ne güzel bir ilaçsın

FOÇA BELEDİYESİ'NDEN SKANDAL SAVUNMA

Foça Belediyesi'nin MHP'li Meclis üyesi Taner Acar, esnafın çok olduğu bir mahallenin neden trafiğe kapalı olduğunu Meclis'te gündeme getirdi.
Meclis'te verilen cevabı yeterli bulmayan Taner Acar, durumu Kaymakamlığa da sormuş. Kaymakamlık ise yazıyı Foça Belediyesi'ne göndermiş. Foça Belediyesi Taner Acar'a Başkan Yardımcısı İsmail Ası imzalı skandal bir cevap vermiş. Yazıda "Söz konusu dilekçede mağduriyetin hangi sokaklarda yaşandığı, açık adres ve sokaklar belirtilmediğinden konu ile ilgili değerlendirme yapılamamıştır" denilmiş. Acar, belediyenin verdiği cevaba olan tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Bağarası'nda belediye dükkanlarını "ballı takas" yaparken adres sormayanlar, Yenifoçad'a bir belediye başkanının lüks evinin kaçak yerlerini görmeyenlerin...
Sadece 3 mahalleden oluşan ve bir mahallesinde esnafın çok olduğu Foçamızda, her gün arabasını park ettiği sokağın neden trafiğe kapalı olduğunu bilmezse insan, neresi kapalı diye sorar...
Sonra bizler "ithal başkan yardımcısı" dedik mi kızarlar..." Şimdi soruyorum. Sayın Başkan hangi sokakları trafiğe kapattığınızı bilmiyor musunuz? Foça'da zaten kaç sokak var bundan haberiniz yok mu?
Acar'ın iddia ettiği Yeni Foça'da lüks evi olan ve kaçak bölümleri olan CHP'li Başkan kim?
Eğer bu iddialar doğru ise Foça Belediyesi o lüks evin kaçak bölümleri hakkında neden işlem yapmıyor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA