• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP Kurultayı ve sonrası YUNUS KARAKAYA

CHP Kurultayı ve sonrası

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.02.2018, 00:00

CHP'de 36. Olağan Kurultayı ile ilgili tartışmalar uzun süre devam edeceğe benziyor.. Daha önce adaylıklarını açıklayan Ümit Kocasakal ve Ömer Faruk Eminağaoğlu delegelerin yüzde 10'undan imza toplayamadıkları için aday olamadı ama Muharrem İnce yeterli sayıda delegenin imzasını alarak Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin ayak oyunlarına rağmen aday oldu.
Sonuçta Kılıçdaroğlu yeniden CHP'nin Genel Başkanı oldu. Sandıklar açılıp oylar sayılınca ortada bir gariplik olduğu gözler önüne serildi. 1266 delegeden 1253'ü oy kullandı. 16 oy ise geçersiz sayıldı. Kurultay'da, Kılıçdaroğlu 790 oy, Muharrem İnce 447 oy aldı.
Şimdi söyle bir hesap yapalım. Kemal Kılıçdaroğlu 1081 delegenin imzasını alarak Genel Başkanlığa aday gösteriliyor ama sandıktan kendisine çıkan oy sayısı 790 .Yani Kemal Bey'in aday gösterilmesi için imza veren 291 delege sandığa gidince ya fikrini değiştirdi, ya da baskı altında imza attı. Diğer aday Muharrem İnce ise 165 delegenin imzası ile aday gösterilmiş ama sandıkta 447 oy almış.
Şimdi siz bu kongrenin adil olduğunu söyleyebilir misiniz?

TEPKİLER


Ben sözü daha fazla uzatmak istemiyorum.

Ancak sosyal medya hesabından kurultaya olan tepkilerini dile getiren isimlerin görüşlerini sizinle paylaşmak istiyorum. İşte o görüşler:
İzmir'den PM için mebuslar ve belediyeciler koşuşuyormuş.)) Önce işlerini yapsalar... Güler misin... Ağlar mısın...)) Nasıl "İlçe Başkanları, Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği için görevinden istifa edemez" dendi ya...
Tüzüğe, "Parti Meclisi üyeleri görevleri süresince hiçbir yere, Belediye ve Milletvekilliğine aday olamaz..." yazıverin... Bak o Kemeraltı'na dönen PM adaylık çalışmasında kaç kişi kalacak....
Dava adamı istiyorum diyor Genel Başkanımız.... Ahhh YÜCEL ÖZEN(CHP İzmir İl Teşkilatı eski yöneticisi)

80 milyonluk memleketin siyasi perspektifiyle 300 delege oynuyor. Dram gibi aslında (SEÇKİN ÖNER Gazeteci)

Rezaleti gözümle gördüm. CHP'nin içindeki yCHP adlı Truva katırı partiyi dün gece bitirdi....Gezici ile görüştüm.
CHP oyları İzmir'de korkunç düşüşte... (ORHAN ALPAYIM Gazeteci)

Başarısız Müsteşar, başarısız genel müdür, başarısız komutan, başarısız CEO, başarısız müdür, başarısız sekreter görevden alınır.
Bunun bir istisnası var: Başarısız genel başkan, girdiği bütün kongreleri kazanır.... (METİN ÖNEY eski milletvekili)

İZMİRLİ ULUSALCI CHP'LİLER NE DER?

Hani "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganını doğru bulmayan, bölücü terör örgütü sevicisi CHP İstanbul İl Başkanı, kayınpederinin soyisminden torpilli Canan Kaftancıoğlu'na İzmirli bazı isimler pek rağbet göstermiş. Atatürkçülük deyince atıp mangalda kül bırakmayan bu isimler, Atatürk'ün askeri olmak istemeyen bu isme destek vermesini şaşırdım. Kurultayda Kaftancıoğlu'nun yanında yer alan bu isimlere İzmirli CHP'liler ne diyecek onu merak ediyorum?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA