• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gülbaba köyüne akın ediyorlar YUNUS KARAKAYA

Gülbaba köyüne akın ediyorlar

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.01.2018, 00:00

Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın yönetildiği bölgelerden olan gülbaba köyü bir anda dünyanın ve Türkiye'nin ilgi odağı oldu. Harekata katılan askerlerimize moral desteği vermek isteyenler adeta köye akın ediyor.
Gülbaba köyü sakinleri Doğan Medya grubunun köylerini terk ettikleri yolunda yaptığı iddialara oldukça üzülmüş Operasyona ve Mehmetçiğe tam destek verdiklerini belirten köylüler evlerinde olduklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın sonuna kadar arkasındayız. Gerekirse bizim elimize de silah versinler, biz de gider yanlarında çatışırız. Bazı basın yayın organlarında köyün boşaltıldığı iddiaları var. Biz köyümüzdeyiz hiç bir yere gitmiyoruz" dedi.

MHP TEŞKİLATI ASKERLERİN YANINDA

MHP İzmir Narlıdere İlçe Başkanı Metin Keskin bir grup arkadaşıyla birlikte askerimize moral vermek için Gülbaba köyüne gitti. Keskin, "Gülbaba 3.Sınır Taburu Zeytin Dalı Operasyonu'nun Yönetim Merkezi'ndeki komutanlarımıza, Mehmetçiğimize dualarımızı ilettik.
Askerlerimizin morali çok yüksek. Türk milletinin dualarının kendilerine güç verdiğini söylediler" dedi.

BİLGİLENDİRME İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

Pazartesi günkü yazımda İzmir'deki üniversitelerin temsilcileri, yapılan ortak açıklamayla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini duyurduğu toplantıya bazı rektörlerin katılmadığını yazmıştım.
Katılmayan isimler arasında yer alan İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, konuya hassasiyetle yaklaşarak, niçin katılamadığını anlatan bazı bilgi ve belgeleri gönderdi.
Bedriye hanım "Saat 13'de basın toplantısı yapılacağı hakkında saat 10.00'da bilgi geldi. O gün Ankara'daydım.
Yetişmem mümkün değildi" dedi. Tunçsiper, uçak biletinin bir örneğini göndererek konuya ne kadar hassas davrandığını gösterdi. Bilgilendirmesinden dolayı teşekkür ederim...

DERTLERİNE DEVA BEKLİYORLAR

Özel sağlık merkezi temsilcilerine bir dokunun bin ah işitin. Bildiğiniz gibi Yeni Asır Gazetesi bir süre önce SGK'nın sağlık kuruluşlarına kestiği cezaları ve bu cezalara yönelik çözüm önerilerini masaya yatırmıştı. Sektör temsilcilerinin yaşadığı sorunları dinleyen İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, sorunların çözümü için gerekli çalışmaları yapacaklarını dile getirmişti.. Toplantıda SGK'nın Sağlık Uygulamaları Tebliğ (SUT) fiyatları ile SGK'nın özel sağlık kuruluşlarına kestiği cezalar konuşulmuştu. Yaşadıkları sıkıntıların çözümü için hala somut bir adım atılmadığından dert yanan Özel Sağlık Sektörü temsilcileri son 3 yıldır gelirlerinin artmadığını ancak maliyetlerin yüzde 30 dile getirerek "Sektör çok ciddi tehditle karşı karşıya. Zarar ettiğimiz kardiyovasküler cerrahide 30-35 bin liralık malzeme alıp karşılığında da 70-80 bin lira civarında hizmetle ilgili sadece bir kod hatası yüzünden 500 bin liralık ceza kesiliyor. Tabii bu cezaları biz mahkemede alacağız. Ancak bu süre içerisinde hastaneler maaşları ödeyemeyecek duruma geliyor. SGK'nın verdiği rakamlardan çok, kestiği anlamsız cezalar bizi zor durumda bırakıyor. Bir ameliyattan 7-8 bin para kazanmak için 500 bin liralık ceza ödüyoruz" şeklinde konuştular.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA