• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Erdoğan’dan tam destek YUNUS KARAKAYA

Erdoğan’dan tam destek

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.02.2018, 00:00

Türkiye'nin en çok izlenen programlarından biri olan ATV ekranlarında yayınlanan "Müge Anlı Tatlı Sert" programının dünkü bölümünü izleyenler tarih tanıklık etti.
Benimde sonuna kadar desteklediğim Müge Anlı'nın uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğü 'Okuma yazma bilmeyen kalmasın' seferberliğine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da tam destek verdi. Anlı'nın başlattığı projenin son adımını Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATV canlı yayınında attı. Programa telekonferansla katılan Erdoğan ve Emine Erdoğan, projenin önemine vurgu yaparak tarihi seferberliği başlattı. Konuyla ilgili gerekli talimatların verildiğini duyuran Erdoğan, canlı yayında okuma yazma seferberliğini başlattı.

ŞİMDİ GÖREV SİZLERDE

'Okuma yazma bilmeyen kalmasın' projesinin bundan sonraki bölümünde başta Milli Eğitim Bakanlığı, İl ve İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüklerine büyük görev düşüyor. Tabii Belediye Başkanları, AK Parti Teşkilatları da taşın altına elini koymalı.
Tebrikler Müge Anlı. Sizi ayakta alkışlıyorum.

CHP'Lİ BELEDİYELER ÖNCÜLÜK ETSİN

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, "ÖĞRENCİLER, TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDAN ÜCRETSİZ YARARLANSIN" diye kanun teklifi sunmuş. Basmacı, öğrencilerin "indirimli ücret" uygulamasından faydalandığı otobüs ve metro gibi toplu taşıma araçlarını tamamen ücretsiz kullanmalarına olanak sağlanmasını öngören kanun teklifinde, toplu taşıma araçlarını ücret ödemeden kullanan 65 yaş üstü vatandaşlar ve engelli bireyleri örnek gösterdi.
Türkiye'de geçim sıkıntısı yaşayan milyonlarca ailenin, çocuklarının okula gidip gelişlerinde yol parasını karşılayamayacak durumda olduğuna dikkat çeken Basmacı, kanun teklifinin yasalaşmasının, bu durumda olan aileler ve öğrenciler için yerinde bir uygulama olacağını vurguladı. Basmacı, öğrencilerin en azından okullarına gidiş gelişlerinde toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilmeleri halinde, geçim sıkıntısı çekerken çocuklarını okutmaya çalışan ailelerin de bir nebze olsun rahatlamalarını sağlayacağını ifade etti. Öğrencilerin ulaşım hizmetlerinin ücretsiz hale getirilmesinin kamu görevi olarak değerlendirilebileceğini kaydeden Basmacı'ya bu güzel teklifinden dolayı teşekkür ediyorum ancak sayın vekile önerim bu projeyi önce CHP'li bir belediyenin hayata geçirmesini sağlasın.
Çünkü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, 65 yaş kartlarının ve indirimlerin ESHOT'u büyük zarara uğrattığını söylediğini unutmasın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA