• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Destek Programları’na müracaat için elinizi çabuk tutun... ZEKERİYA MUTLU

Destek Programları’na müracaat için elinizi çabuk tutun...

zekeriya.mutlu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.06.2016, 00:00
İşlerini geliştirmek, büyütmek isteyen esnaf sanatkarlarımız, KOSGEB'in yeni destek programından yararlanabileceklerdir.
KOSGEB, KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında 3 ayrı çağrıdan oluşan yeni bir destek paketi açıklamıştır. Destek paketinden yararlanmak isteyenlerin 1 Temmuz 2016 tarihine kadar elektronik ortam üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Türkiye çapında kullandırılacak olan desteklere 300 milyon liralık bütçe ayırılmıştır.

KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı'na yönelik proje hazırlayan esnaf sanatkarlarımız, projelerinin kurul tarafından kabul edilmesi halinde desteklerden yararlanabileceklerdir. Programın 3 çağrısı şöyle şekillenmektedir:

1- KOSGEB Destekli Girişimlere İvme Proje Teklif Çağrısı:
Bu çağrıdan ancak KOSGEB'in "Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Programı" ve "Girişimcilik Destek Programı"ndan yararlanarak kurulan işletmeler yararlanabilecektir.
Bu program, istihdam yaratma, ihracata katkı sağlama konularında hızlı büyüyen veya büyüme potansiyeline sahip olan işletmelerin rekabet güçlerinin artırılmasını hedefleyen projeleri desteklemeyi amaçlamaktadır.
Programa Başvuru Koşulları:
- KOSGEB'in Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Destek Programı ve Girişimcilik Destek Programı'ndan yararlanarak 01.01.2016'dan önce kurulan, - 2015 yılı verilerine göre; net satış hasılatı en az 200.000 lira olan, yanında en az 2 kişi çalıştıran ve bilanço hesabı esasına göre defter tutan, işletmeler başvurabileceklerdir.
Programın bütçesi 100 bin lira geri ödemesiz (hibe), 150 bin lira geri ödemeli destek olarak belirlenmiştir.

2- Bilişim Teknolojileri KOBİ'lerinin Geliştirilmesi Proje Teklif Çağrısı:
Bilişim teknolojileri alanında üretim ve yazılım geliştirme faaliyetlerinde bulunan esnaf sanatkarlara yönelik bir çağrıdır.
Ürünlerin geliştirilmesi, ulusal/uluslararası standartlara uyumunun sağlanması, ürün/oyun/mobil uygulama/yazılım gibi bilgi teknolojilerinin ticarileştirilmesi ve bu kapsamda rekabet güçlerinin artırılması için hazırlanacak projelerin desteklenmesini amaçlamaktadır.
Programa Başvuru Koşulları:
01.01.2016'dan önce kurulan, 2015 yılı mali verilerine göre net satış hasılatı en az 100.000 lira olan, bilanço hesabı esasına göre defter tutan ve 2014-2015 yıllarından herhangi birinde "brüt satış karı" elde eden işletmeler başvurabilecektir.
Programın bütçesi, 100 bin lira geri ödemesiz (hibe), 150 bin lira geri ödemeli destek olarak belirlenmiştir.

3- Hızlı Büyüyen KOBİ'lerde Kapasite Geliştirme Proje Teklif Çağrısı:
Küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesini hedeflemektedir.
İstihdam yaratma, ürün, hizmet ve iş modeli açılarından yenilik gerçekleştirme, ihracata katkı sağlama konularında işletmelerin hazırlayacakları projelerin desteklenmesini öngörmektedir.
Programın bütçesi 300 bin lira geri ödemesiz (hibe), 300 bin lira geri ödemeli destek olarak belirlenmiştir.
Programdan, alkollü içeceklerin damıtılması, arıtılması ve harmanlanması, bina, bina dışı yapı ve özel inşaat faaliyetleri ile tütün ürünleri imalatı hariç, KOSGEB tarafından desteklenen tüm sektörler yararlanabilecektir.

Başvuru Koşulları:
01.01.2014'ten önce kurulan ve bilanço hesabı esasına göre defter tutan, 2015 yılı verilerine göre; net satış hasılatı en az 500 bin olan ve en az 5 çalışanı bulunan, 2014-2015 yıllarından herhangi birinde faaliyet karı elde eden, 2014 ve 2015 yıllarında istihdam veya net satış hasılatında bir önceki yıla göre artış sağlayan ve artış ortalaması en az yüzde 20 oranında olan işletmeler başvurabileceklerdir.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA