• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Tavuklu patlıcan kebabı

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14 Haziran 2012
3 adet patlıcan
5 adet tavuk bifteği
1 çorba kaşığı sirke
1 adet soğan
1 çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
Yarım demet maydanoz, kürdan
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Orkide sıvı yağ
Sos için:
2 adet domates
1 diş sarmısak
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı soya sosu
Karabiber, kekik

Tavuklu patlıcan kebabı için patlıcanları alacalı soyalım ve her birini uzunlamasına dörde bölelim. Dilimlediğimiz patlıcanları tuzlu suda bekletelim. Dövülmüş tavuk bifteklerini patlıcan uzunluğunda ve patlıcan genişliğinde keselim. Soğanı rendeleyelim. Tuz, karabiber, köri ve sıvı yağı karıştırıp, kesilen tavukların üzerine ince bir tabaka şeklinde yayıp bekletelim. Daha sonra tuzlu suya bıraktığımız patlıcanları süzüp, kurulayalım. Ardından kızgın yağda hafifçe kızartalım. Tavadan aldıktan sonra bir peçetenin üzerine çıkararak fazla yağını süzelim. Kızarmış ve yağı süzülmüş patlıcanların üzerine, hazırladığımız tavukları alıp üzerine ince kıyılmış maydanozları serpelim. Patlıcanları rulo yapıp, kürdanla tutturup, bir tepsiye dizelim. Ayrı bir kaseye domatesleri rendeleyelim. Sarmısağı ezip, sivri biberi ince ince kıyalım. Soya sosu, karabiber ve kekiği ilave edip karıştıralım. Tepsideki patlıcanlara bu sosu ekleyelim. Üzerini folyo ile kapatıp 200 dereceli fırında 25 dakika pişirelim. Pişmeye yakın folyoyu tepsinin üzerinden alalım. Üzerini kızartıp, fırından alalım ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Karamelli şambali


1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
Şerbet için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Üzerine:
Badem

Bademli şambali için bir tencereye şekerin yarısını koyun. Tenceredeki şeker sulanıp renk değiştirene kadar kavurun. Şekerin rengi kahverengileşmeye başlayınca yarım su bardağı su ekleyin ve ağdalaşana kadar ocakta bırakın. Karamelleştiğinde içine, kalan 1.5 su bardağı suyu ve şekerin kalanını ilave edin. Yeterli süre ocakta tuttuktan sonra bir kenarda soğumaya bırakın. Başka bir kapta şeker ve yoğurdu karıştırıp içine un ve irmiği ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave ederek çırpın. Küçük bir fırın kabını yağlayın, şeker ve un serpiştirin. Hamuru boşalttıktan sonra üzerine iri dövülmüş fındık serpiştirip, önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun. Fırından çıkarır çıkarmaz şerbeti üzerine dökün. Üzerini bademle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.