• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Cannes’da selfie yasağı ÇAĞRI ZORER

Cannes’da selfie yasağı

cagri.zorer@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.03.2018, 00:00

Sinema dünyasının en önemli film festivallerinden biri olan Cannes Film Festivali bu yıl ilginç bir karara imza atmaya hazırlanıyor.
8-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Cannes Film Festivali'ne az bir süre kala, kırmızı halı üzerinde selfie çekmenin yasaklanacağı açıklandı.

Cannes Film Festivali Direktörü Thierry Fremaux, Fransız sinema dergisi Le Film Français'ye yaptığı açıklamada, filmlerin gösterildiği salonun önünde "istenmeyen bir kargaşa" oluşmaması için izleyicilerin bu yıl kırmızı halı üzerinde selfie çekmelerine izin verilmeyeceğini söyledi. Fremaux "Her şeyden önce bu çok saçma ve garip bir alışkanlık. Böyle bir şeyin festivale gölge düşürmesini istemiyoruz" dedi. Yapılan açıklama sonrası sosyal medyada gündem olan tartışmada sinemaseverler alınan karara tepki gösterdi.

MÜZİSYEN AŞIKLAR EVLENDİ

Amerikalı şarkıcı Maren Morris, müzisyen sevgilisi Ryan Hurd ile geçtiğimiz cumartesi sade bir törenle dünya evine girdi. 2015 yılından bu yana birlikte olan çift Temmuz ayında nişanlanmıştı.

NİŞAN GECESİ

Düğünden bir gün önce "Diamonds or Twine" adlı parçasını yayınlayan 31 yaşındaki Hurd "Bu parçayı nişanlandığımız gece Maren'e çalıp söylemiştim. MIchIgan'da göl kenarındaydık ve harika bir geceydi" diyerek şarkının hikayesini anlattı. Yakışıklı müzisyen, o geceyi ömrünün sonuna kadar unutamayacağını da sözlerine ekledi.

PABLO LARRAIN ADAMS'I İSTİYOR

Başarılı yönetmen Pablo Larrain'in yeni filmi "The True American"ın oyuncu kadrosu gün geçtikçe büyüyor. Geçtiğimiz günlerde filmin başrollerinin, "Silicon Valley" dizisinin yıldızı Kumail Nanjiani ve 3 Oscar adayı Mark Ruffalo olacağı açıklanmıştı.
Son gelen haberlere göre, başarılı aktris Amy Adams da film için görüşmelere başladı.
Pablo Larrain'in film, kadrosuna Amy Adams'ı katmakta oldukça istekli olduğu öğrenildi. Anlaşma haberiyle ilgili henüz resmi bir açıklama gelmemesinin nedeni ise, güzel oyuncunun rol alacağı "Sharp Objects" dizisinin tanıtımlarından dolayı yoğun olması gösteriliyor.

MASSIVE ATTACK'TAN FACEBOOK'A TEPKİ

Son günlerde Facebook'un kişisel bilgilerimizi farklı kurumlara sattığına dair çıkan iddialar, New York Times'ın haberiyle doruğa çıktı.
Facebook hesabını kapatanlardan biri de 25 Haziran'da İstanbul'da izleyeceğimiz Massive Attack. Massive Attack, yayınladığı açıklamayla Facebook hesabını geçici olarak kapattığını duyurdu. İngiliz grup, Facebook'un kişisel bilgileri koruma prensiplerini tekrar gözden geçirmesini dilediklerini; insanların özeline itibar etmemeye devam ettiği ve şeffaf olmadığı için Facecook'tan çekilme kararı aldıklarını açıkladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA