MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
500 gr kemiksiz tavuk kalçası
3 adet patlıcan
2 adet domates
4 adet sivri biber
5 su bardağı su
1 adet soğan
Kızartmak için yağ
Sos için:
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz ve karabiber
Türk mutfağının vazgeçilmez sebzelerinden biri de patlıcan. Sıcak memleketlerde yetiştirilen bu yaz sebzesinin ana vatanı ise tropik Hindistan. Kuzey ve Orta Avrupa'nın çok fazla tanımadığı bu sebze, Türk mutfağında çeşit çeşit yemeklerle kendine yer buluyor. Çoğu bitkinin olduğu gibi patlıcanın da türlü türlü marifetleri var. İçindeki A vitamini, fosfor ve kendine has esansları yardımıyla sinirleri teskin etmek, kalp çarpıntısını gidermek, pankreas, karaciğer ve böbrekleri kuvvetlendirmek, idrar söktürmek ve kilo verdirmek gibi pek çok faydasının olduğunu biliniyor. Yani kısacası patlıcan yemek için pek çok sebebimiz var. Bugün, patlıcan ve tavuğun bir arada olduğu bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yemeğimizin adı ise tavuklu patlıcan kebabı. Yapılışı şöyle: Öncelikle patlıcanları çizgili olarak soyup yanlamasına kesin ve doğradığınız patlıcanları yağda kızartın. Biberleri ortadan keserek çekirdeklerini çıkartıp onları da kızartın. Diğer yandan tavuğu kuşbaşından biraz daha büyük olacak şekilde doğrayın. Ufak bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanları yağda pembeleşene kadar kavurun ve üzerine tavukları da ekleyip 10 dakika kadar kavurun. Üzerine salçayı ekleyip 5 dakika daha kavurun. Ardından suyunu, tuzu ve karabiberi de ilave ederek 25-30 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra bir fırın tepsisine koyup üzerine patlıcanları, patlıcanın üzerine de biberleri koyun. En üste halka şeklinde doğradığınız domatesleri ekleyin. Daha sonra 200 dereceli fırına verip domateslerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ve daha sonra da servis yapın. Afiyet olsun.
Çikolata parçalı kek
2 su bardağı toz şeker
9 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şekersiz krema
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
1,5 paket bitter çikolata
Şekerle yağı karıştırın. Tek tek yumurtaları ekleyin. Vanilya ve kabartma tozu ile kremayı karıştırıp, iyice karışmasını sağlayın. Yavaş yavaş unu ekleyin. Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün. Çikolatayı ufak parçalara ayırıp, hamurun içine atın. Orta ısılı fırında 40 dakika kadar pişirelim. Daha sonra ılık olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
