• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Pirinçli tavuk salatası

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18 Mayıs 2010
80 gr tavuk göğüs
2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç
1 diş sarmısak
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı rendelenmiş soğan
1 çorba kaşığı light kaşar peyniri
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 talı kaşığı limon suyu ya da nar ekşisi
Tuz, karabiber
Süslemek için 2-3 Adet kiraz domates

Yaklaşan yaz mevsimi, herkesin, özellikle de bayanların incelme çalışmalarını hızlandırdı. Çeşit çeşit diyetler, zayıflama yöntemleri, sporlar derken herkes fit görünmenin yolunu arar oldu. İşin kompetanı değilim ama kulaktan dolma bilgilerimle söyleyebilirim ki kilit nokta az ve sık yiyerek metabolizmayı hızlandırmak. Ayrıca kahvaltının da önemine sık sık değiniliyor. Bir de diyet kapsamında olmayan ama genel anlamda formu ve vücudu korumaya yardımcı olan besinler var. Bu konuda Daily Mirror gazetesi bir araştırma yaparak zayıflamayı kolaylaştıran 10 gıdayı belirlemiş. Bunların isimleri ve etkileri kısaca şöyle: Esmer pirinç, proteinleri ve yağları parçalayarak hazmı kolaylaştırıyor. Greyfurt metabolizmayı hızlandırıp vücut direncini artırıyor. Kırmızı üzüm dolaşım sistemini temizliyor ve kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Salatalık lif zengini olduğu için tokluk hissi veriyor. Nar hormonları dengeliyor ayrıca güçlü bir antioksidan. Azuki fasulyesi, fasulyeler arasında en az yağ oranına sahip ve vücutta daha fazla suyu tutuyor. Brokoli kilo vermeye yarayan kalsiyum içeriyor ve karaciğere iyi geliyor. Elma bağırsakları harekete geçiriyor. Kiraz yumuşak bir müshil etkisi yapıyor. Yulaf tokluk hissi veriyor. Aklınızın bir köşesinde bulunsun. Bugün size diyet yapanların da rahatlıkla yiyebileceği hafif bir salata tarifi yazıyorum. Bir kabın içinde küp şeklinde doğranmış ve haşlanmış tavuk eti, yağ, maydanoz, soğan, tuz, karabiber ve limon suyunu iyice karıştırın. Haşladığınız pirinci servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız karışımı ekleyin ve iyice karıştırın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve kiraz domatesler ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Diyet kurabiye

2 su bardağı saf kepek
1 su bardağı beyaz un
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı bal
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon veya portakal kabuğu 1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt

Bütün malzemeleri karıştırıp, yoğurun. kıvamına göre birkaç kaşık su ekleyin. Küçük kurabiyeler boyutunda parçalar koparın. Yuvarlayıp, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.