4 adet levrek fileto 15-20 adet asma yaprağı
2 adet limon
2 diş sarımsak
5-6 adet defne yaprağı
Tuz ve karabiber
Zeytinyağı
Yağsız ve lezzetli bir balık olan levreğin tam mevsimi. Tuzda, ızgarada ya da buğulama; nasıl isterseniz öyle pişirebilirsiniz. Ama yine de tuzda olanının ve buğulamasının yeri ayrı. Pazar günleri aile saadeti yaşamak isteyenlerin en çok önem verdikleri şeylerden biri güne özel hoş ve şık sunumlu yemekler yapmak. Sizin de böyle bir yemek yapasınız varsa eğer bu tarifi mutlaka deneyin derim. Vakit bolluğundan da faydalanarak kendinize güzel bir sofra hazırlayın. Nefis bir mevsim salatayla da masanızı süsleyerek, sadece karnınızı değil gözünüzü de doyurun. Gelelim balığımızın tarifine.. Öncelikle ıÜülevrek filetosunun üzerine, limonun etli kısımlarını çıkararak koyun. Defne yaprağı, tuz ve karabiber de ekleyerek balığı asma yapraklarına sarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yakkaşık olarak 10 dakika pişirin. Ayrı bir tavada ince doğranmış sarımsakları zeytinyağında soteleyip, üzerine limon kabuğu ve suyunu ilave ederek balığınızın sosunu hazırlayın. Ardından bu sosu fırında pişen balığınızın üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun.
Kahveli pasta
1 paket yulaflı bisküvi
50 gr. Orkide margarin
2 paket kedi dili bisküvi
1 poşet toz şanti
1 su bardağı süt
1 kase çilek
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı granül kahve
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 kase çilek püresi
2 çorba kaşığı toz şeker
Bisküvileri robotta parçalayıp, üzerine erimiş margarini döküp karıştırın. Yağlı kağıtla kaplanmış çemberin içine doldurup, 170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonnra kedi dili bisküvileri çemberin içerisine yan yana komple dizin. Geriye kalan kedi dili bisküvilerin tamamını çemberin içine doldurun. Kenarlara parça bisküviler koyarak boşluk kalmamasını sağlayın. Temizlenmiş bir kase çileği şekerle birlikte püre yapıp çemberin içindeki kedi dili bisküvilerin üzerine dökün ve yumuşamasını sağlayın. Orta boy bir tencereye sütü, unu, nişastayı, toz şekeri, kahveyi koyup hepsini çırpma teliyle karıştırarak, ocak üzerinde pişirin. Kaynamaya başladığında 2 dakika pişirmeniz yeterli. Pişen sıcak kremayı çemberin içine döküp, kaşıkla düzgünce yayın ve soğumaya bırakın. Soğumuş olan pastanızın içerisine ve üzerine sütle toz şantiyi köpürtüp yayın. Son olarak ortadan ikiye kesilmiş çilekleri dizdikten sonra çemberi dikkatlice pastadan ayırın. Afiyet olsun.
