4 dilim dana bifteği2 adet patates
1 adet soğan
2 adet domates
1 çorba kaşığı kekik
4 dilim bayat ekmek
Yeteri kadar su, tuz
Marinat için:
1 çorba kaşığı Orkide zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 adet domates, tuz, karabiber
Kızartmak için:
Orkide sıvı yağ
Dünya genelinde yemek sektörünün en çok kullanılan malzemelerinden biri biftek. Ülkelerarası farkı ise etin kalınlığı ve kullanılan soslar yaratıyor. Örneğin Amerika'da 2-3 santim kalınlığında kesilelerek elde edilen bifteğin ülkemizde tercih edilen kalınlığı 1 santim civarı. Değişiklik yapmak isterseniz bugünkü yemeğimizde kalın kesilmiş biftek kullanabilirsiniz. Tarifimiz şöyle: Biftekleri, zeytinyağı, tuz, karabiber, sirke ve rendelenmiş domatesten hazırladığımız sosta bir gece bekletelim. Ertesi gün biftekleri bu sostan alıp, az sıvı yağla birlikte teflon tavada suyunu çekene dek pişirelim. Fırın tepsisini yağlayalım. Üzerine ince halkalar şeklinde doğranmış patatesleri dizelim. Üzerine halka doğranmış kuru soğan ve pişen biftekleri, en üste ince doğranmış domatesleri dizelim. Her kata kekik serpip, tuzunu ayarlayalım. Suyunu ilave ederek, elle ufaladığımız ekmek içlerini yayalım. Alüminyum folyoyu üzerine sarıp, ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim. Pişmeye yakın, folyoyu tepsinin üzerinden alıp, üzerini kızartarak servis yapalım. Dilerseniz üzerine kaşar peyniri de koyabilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytinli ve kekikli küçük ekmekler
200 gr. hazır ekmek hamuru
2 çay bardağı un
25 gr. tereyağı
1 yumurta sarısı
1 tutam toz şeker
1 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı doğranmış siyah zeytin
2 tatlı kaşığı kekik
Üzeri için:
1 yumurta akı
