• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Hasan Paşa köftesi

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30 Ağustos 2010
400 gr. kıyma
2 dilim ekmek
1 adet soğan
2 yumurta
4 patates
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı domates salçası
Orkide sıvı yağ
1 çay bardağı su
2-3 dal maydanoz
Tuz, karabiber

Tat ve görüntü itibarıyla sofralarınıza çok yakışacak olan Hasan Paşa köftesi için ilk olarak ekmek içini ufalayalım ve soğanı rendeleyelim. Kıymaya ekmek içi, soğan, 1 yumurta, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğuralım. Karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Ortalarını parmağımızla bastırarak çukurlaştıralım. Çukur bölümleri üste gelecek şekilde tepsiye dizelim. 1 çorba kaşığı sıvı yağı üzerlerine gezdirip 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirelim. Diğer yandan patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Kabuklarını soyup geniş bir tencerede ezerek püre haline getirelim. 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 yumurta, tuz, karabiber ve sütü ilave edip 5 dakika karıştırarak kısık ateşte pişirelim. Patatesli karışımla köftelerin çukur kısımlarını dolduralım. Domates salçasını 1 çay bardağı suyla karıştırıp köftelerin üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Kestaneli pasta


Kek için:
4 çorba kaşığı toz şeker
4 yumurta
4 çorba kaşığı un
1 paket kabatma tozu
Krema için:
400 ml. krema (2 paket)
350 gr. kestane şekeri
1 paket vanilya
50 gr. bitter çikolata
1 paket krema sertleştirici

Bir kapta un ve kabartma tozunu harmanlayın. Yumurta aklarını sarılarından ayırıp köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Toz şeker ve yumurta sarılarını aynı kapta çırpın. Her iki karışımı aynı kaba alın. Unu azar azar ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Kek hamurunu 24 cm. çapında yağlanmış kelepçeli kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında pişirin. Kestane şekerlerinin birkaç tanesini süsleme için ayırın. Kalanını krema için püre haline getirin. Ayrı bir kapta kremanın yarısını ve vanilyayı köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Kestane püresini ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Kalan kremayı krema sertleştiricisi ile karıştırın. Keki fırından alıp ılınmaya bırakın. Ortadan enine ikiye kesin. Bir katın üzerine, hazırladığınız kestaneli kremanın tamamını yayın. Çikolatayı rendeleyip kremanın üzerine serpin. Diğer keki de üzerine kapatın. Üzerini ve kenarlarını sade kremalı karışım ile kaplayın. Kestane taneleri ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat beklettikte sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.