6 patlıcan400 gr. bezelye
2 tavuk but fileto
2 domates
3-4 dal taze soğan
2-3 dal dereotu
Yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı domates salçası
Kızartmak için:
1 su bardağı Orkide sıvı yağ
1 çorba kaşığı Orkide margarin
Tuz, karabiber
Bildiğimiz karnıyarıkta ufak bir değişiklik yaparak kıyma yerine tavuk ve bezelyeyi kullandığımız bu tarif de en az diğeri kadar lezzetli. Üstelik de gerçekten hafif oluyor. Tavuklu karnıyarığımızın tarifi şöyle: Patlıcanları alacalı soyup karnıyarık şeklinde keselim. Acısını almak için tuzlu suda bekletip yıkayalım ve kağıt havlu ile kurulayalım. Sıvı yağı tavada kızdırıp patlıcanları kızartalım. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirelim. Tavuk etlerini küp küp doğrayalım. Bezelyenin suyunu süzelim. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım. Taze soğanları temizleyip kıyalım. Margarini tencerede kızdırıp taze soğanı sote edelim. Tavuk etlerini ekleyip kavuralım. Tuz ve karabiber serpelim. Domatesi ekleyip hafif koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Bezelyeleri de ekleyip karıştıralım. Birkaç dakika sonra ateşten alalım. Daha sonra patlıcanları tencereye dizelim. Her birinin kesik yerlerini açarak bezelyeli karışımı paylaştıralım. Salçayı yarım bardak suyla karıştırıp üzerine gezdirelim. Bir tutam tuz serpip kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirelim. Dereotunu kıyıp karnıyarıkların üzerlerine serpiştirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Çaylı kek
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı Orkide zeytinyağı
1 su bardağı çay
3 su bardağı un
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
Çikolata sosu için:
1'er su bardağı süt ve su
2'şer çorba kaşığı mısır nişastası
Toz şeker ve kakao
Derin bir kabın içinde yumurtaları ve toz şekeri çırpma teli ile iyice çırpın. İçine zeytinyağı ve çay ilave edip çırpmaya devam edin. Başka bir kabın içine un ve kabartma tozunu eleyin. Vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Bu karışımı yumurtalı harcın içine ilave edip karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış kek kalıbının içine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Diğer tarafta bir tencereye süt, su, mısır nişastası, toz şeker ve kakao koyup karıştırın. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kek piştikten sonra 5 dakika soğumasını bekleyin. Kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın. Üzerine çikolata sosu gezdirin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
