• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Kağıtta mezgit

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28 Ağustos 2010
4 adet mezgit fileto
2 adet soğan
1 demet maydanoz
2 adet domates
4 adet sivri biber
2 yemek kaşığı Orkide zeytinyağı
Yarım limon
Tuz, karabiber

Beyaz ve lezzetli bir ete sahip olan mezgit için çok uygun bir mevsim olduğu söylenemez ama yine de bulmakta güçlük çekmeyeceksinizdir. Bu balığın genelikle tavası ve haşlaması yapılır. Fakat bu sefer size farklı bir tarif veriyorum. Alüminyum folyo içinde ve fırında yapılan bu usul pişirme için dilerseniz mezgit yerine bir başka balığı tercih edebilirsiniz. Tarifimiz şöyle: Balığı yıkayıp suyunu iyice süzdürelim ve daha sonra tuz ve karabiberle tatlandıralım. Soğanı ayıklayıp yarım ay şeklinde doğrayalım. Tuzla ovup yaklaşık 5 dakika bekletelim. Daha sonra yıkayalım ve süzülmeye bırakalım. Maydanozu yıkayıp yapraklarını ince ince doğrayıp, soğanla karıştıralım. Domateslerin kabuklarını soyalım, küp şeklinde doğrayalım. Sivri biberlerin saplarını keselim, uzunlamasına ikiye bölelim, çekirdeklerini çıkaralım. Limonu ince ince dilimledikten sora çekirdeklerini çıkaralım. 30-40 cm boyutlarında 4 adet alüminyum folyo keselim. Her birine önce maydanozlu karışımın yarısından biraz fazlasını yerleştirelim. Üzerlerine yarım yemek kaşığı zeytinyağını koyalım. Balığı da koyup tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırıp folyoyu hava almayacak şekilde bohça şeklinde kapatalım. 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirip, servis yapalım. Afiyet olsun.

Çilek soslu cheesecake


Yarım kg. un
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
250 gr. Orkide margarin
250 gr. tuzsuz lor peyniri
Sos için: 250 gr. çilek
3 çorba kaşığı toz şeker

Bir kabın içinde 1 su bardağı toz şeker ile yumurtaları özleşene kadar çırpın. Margarini eritip ılıttıktan sonra toz şeker ve yumurta karışımına ekleyip karıştırın. Ardından 1 çay bardağı sütü, kabartma tozunu, vanilyayı, lor peynirini ve unu ekleyip malzemeleri iyice karıştırın. 20-22 cm. çapında kelepçeli bir kalıbı hafifçe yağlayın ve unlayın. Hamuru kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 35-40 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkartıp tel üzerinde soğutun. Bu arada sos için, çilekleri ve toz şekeri blendırdan geçirip püre yapın. Püreyi bir tencereye alıp, sadece rengi değişene kadar kısık ateşte 3-4 dakika kadar pişirin. Keki dilimleyip üzerine sosu gezdirdikten sonra ılıkken servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.