• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Sebzeli balık graten

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03 Kasım 2010
4 adet beyaz etli balık
2 dilim ekmek
1 çorba kaşığı tereyağı
50 g kaşar rendesi
1 çay kaşığı hardal
2 havuç
4 küçük patates
1 çarliston biber
Tuz, karabiber

İstediğiniz herhangi bir büyük ve beyaz etli balığı kullanarak yapabileceğiniz sebzeli balık graten için balıkları temizleyip yıkayalım. Yakıdağımız balıkları süzüp üzerine tuz ve karabiber serptikten sonra yaklaşık olarak 5-10 dakika marine edelim. hazırladığımız balıkların her iki yüzüne tereyağı sürüp alüminyum folyoya saralım. Orta ısılı fırında yaklaşık 8-10 dakika pişirelim. Diğer yandan ekmek içini ufalayıp alüminyum folyoya serelim ve kızgın fırına verip kızartalım. Fırından aldıktan sonra kızarmış ekmekleri kaşar peyniri ve hardalla iyice karıştıralım. Balıkları fırın tepsisine dizelim. Hazırladığımız ekmekli karışımımızı da balıkların üzerine yayalım. Orta ısılı fırında yaklaşık 8-10 dakika daha pişirelim. Diğer yandan havuç ve patatesleri soyalım. Havuç ve biberi uzun şeritler halinde doğrayalım. Patatesleri ikiye bölelim. Doğradığımız sebzelerin hepsini tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayıp süzelim. Daha sonra balıkları fırından çıkarıp servis tabağına alalım. Patates, havuç ve biber eşliğinde sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Profiterol

2.5 çay bardağı su
50 g margarin
4 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
Krema malzemesi:
7 yemek kaşığı şeker
Yarım litre süt
1 yumurta sarısı
50 g margarin
1 paket vanilya
Çikolata sosu malzemesi:
2 bardak su
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
1 fincan şeker
3 adet yaprak çikolata

Hamur için su, şeker ve margarini kaynatıp içine un ve nişastayı koyun. 1 dakika kadar hepsini pişirin. Hamuru iyice soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırın ve iyice karıştırıp yedirin. Ardından kabartma tozunu ekleyin. Bir kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçaları, kabarma payını göz önünde tutarak yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Diğer yandan kremayı hazırlayın. Krema için un, şeker ve yumurta sarısını karıştırın. Süt ilave edilerek krema yapın ve en son yağ ve vanilya koyun. Soğuduktan sonra pişen hamurları ikiye kesip hamurın içine ktrema koyun. Sos için nişasta, kakao ve şekeri karıştırın. Sonra su ilave ederek kıvamı alıncaya kadar kaynatın. Ateşten aldıkta sonra fındık büyüklüğünde içine margarin koyun ve hazırlanan topların üstüne dökün. Soğuk ya da ılık olara servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.