• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Patatesli balık graten

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30 Ekim 2010
400 g balık fileto
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 diş sarmısak
5 adet domates
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı kapari
Yarım adet limon
4 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber

Patatesli balık graten için fırınımızı 190 dereceye getirip ısıtalım. Soğanı küp küp doğrayalım. Sarımsağı soyup havanda dövelim. Domatesleri soyup dörde bölelim, çekirdeklerini çıkaralım ve küp şeklinde doğrayalım. 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencerede ısıtalım. Soğanı ilave edip 5 dakika tutarak pembeleştirelim. Sarımsak ve domatesleri katıp tuz, karabiber ve kekikle tatlandıralım. Daha sonra ağzını kapatmadan ara sıra karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirelim. Kaparileri ince ince kıyıp koyulaşmış sosa ilave edelim ve 3 dakika daha pişirelim. Patatesleri soyup ince ince dilimleyelim. Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayalım ve bir sıra patates dizelim. Dizdiğimiz patateslerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını eşit şekilde bölüştürüp tuz ve karabiber serpelim. Üzerine kalan patateslerden bir sıra daha dizip, yine tuz ve karabiber serpelim ve balık filetolarını yerleştirelim. Limonun suyunu sıkıp üzerinde gezdirelim ve tekrar tuz, karabiberle tatlandıralım. Balığın üzerine domates sosunu dökelim. Kalan tereyağını ufak parçalar halinde kesip galeta unu ile karıştıralım ve en üste galeta ununu serpelim. Son olarak önceden ısıtılmış fırında balığımızı pişirelim ve servis yapalım. Afiyet olsun.

İtalyan usulü beze tatlısı

150 gram sade çikolata
3/5 su bardağı toz şeker
1 çubuk vanilya
4 yumurta
2.5 su bardağı süt

Yumurta sarılarını yarım su bardağı toz şekerle blendırda çırpın. 2 su bardağı sütü kaynatırken içine çubuk vanilyayı katın. Biraz bekledikten sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp kaldırın. Vanilyalı sütü karıştırarak yumurta-toz şeker karışımına ilave edin. Kremayı benmari usulü pişirin. Bu arada karıştırmayı ihmal etmeyin. Krema yeterince katılaşınca, kabı soğuk suya tutun ve karıştırarak soğutun. Diğer bir kapta bolca suyu kaynatın. Yumurta aklarını kar gibi olunca dek çırpıp, içine kalan 2 çorba kaşığı toz şekeri katıp, karıştırın. Yumurtalı karışımdan 2 çorba kaşığı alıp suya bırakın. İkisini de 30 saniye sonra yavaşça çevirip 30 saniye daha pişirin. Köpüklenen yumurtaları süzüp bir bezin üstüne koyun. Kremayı kalan sütle sulandırıp kaselere dökün. Yumurtaları paylaştırın, üstünü rendelenmiş çikolatayla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.