• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Patatesli somon

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06 Kasım 2010
2 adet patates
8 çorba kaşığı tereyağı
Yarım k somon
4 diş sarımsak
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet dereotu
Tuz, karabiber
1/3 su bardağı krema
Yarım demet maydanoz
2 dilim beyaz tost ekmeği

Bu hafta pazar mönünüz için somonu tercih edebilirsiniz. Eğer nasıl pişireceğinize karar veremiyorsanız da enfes bir yemek olan patatesli somon kurtarıcınız olacak. Bu yemek için ilk olarak fırını 200 derecede ısıtalım. Patatesleri halka şeklinde keserek fritözde hafif pembeleşinceye kadar kızartalım. Ardından kağıt havlu üzerine alalım. Fırın tepsisini tereyağının yarısı ile yağlayalım. Tepsiye kızarmış patatesleri, halka halka kestiğimiz somon dilimlerini dizelim. Üstüne kremanın yarısını ve dereotunu ekleyelim. Tekrar patates dilimlerini dizelim. Üzerine kalan tereyağını parçalar halinde koyup tepsiyi folyoyla kapatıp 15 dakika fırında pişirelim. Diğer yandan tost ekmeklerini pembeleşinceye kadar kızartalım. Kızarmış ekmekleri, sarımsak, maydanoz, tuz ve biberle küçük parçalar haline gelene kadar robotta öğütelim. Tepsiyi fırından alıp bu karışımı patateslerin üstüne dökelim ve üstünü kapatmadan 15 dakika kadar, kıtır olana dek pişirelim. Fırından çıkarmadan önce kalan kremayı ve kaşar peynirini üstüne döküp, peynirler eriyene dek pişirelim ve servis yapalım. Afiyet olsun.

Elmalı kurabiye

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı Orkide sıvı yağ
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
İç harcı için:
3 adet elma
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı iri kırılmış ceviz

Karıştırma kabına koyduğunuz yoğurda, sıvı yağ ilave edip karıştırın. Üzerine 5 çorba kaşığı un döküp pudra şekeri ve kabartma tozunu koyun. Elinizle karıştırarak alabildiği kadar un ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. İç harcı için elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tavaya toz şekeri döküp, suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tarçını, kırılmış cevizi ilave edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayıp, çay tabağı büyüklüğünde avuç içerisinde açarak, iç harcımızdan koyup dört ucunu birleştirin. Sonra iki avuç arasında yuvarlayıp, ek yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp servis tabağına dizin. Üzerine 2 kaşık pudra şekeri ile bir paket vanilyayı karıştırıp tel süzgeçten eleyin. Daha sonra servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.