• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Hindili patates dolması

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05 Kasım 2010
4 adet orta boy patates
1 adet soğan
250 g kuşbaşı hindi eti
2 adet sivri biber
1 adet domates
6-7 adet mantar
2 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
50 g kaşar peyniri rendesi
Yeterince tuz, karabiber, pulbiber
1 çay kaşığı kekik
4 adet limon

Her ne kadar hindi etine alışık olmasak da yemeklerde ara sıra kullanmakta fayda var. Çünkü hem fiyatı uygun hem de bünyeye fayda anlamında diğer kırmızı et çeşitlerinden pek de kalır yanı yok. Bu yüzden bugün size hindi etiyle yapılan bir yemek tarifi yazıyorum. İlk olarak patatesleri yıkayıp, dağılmamasına dikkat ederek haşlayalım. Bir tencereye 2 kaşık sıvı yağı koyup ince kıyılmış soğanları ekleyelim. Soğanlar sararmaya başlayınca limonlu suda bekletilmiş ince doğranmış mantarları, kuşbaşı hindi etlerini, ince doğranmış sivri biberleri ve domatesleri ilave edelim. Etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim. Ateşten almadan önce tuz, karabiber, kekik ve pulbiberi ekleyelim. Diğer tarafta haşlanmış soğutulmuş patateslerin kabuklarını soyalım. Tepsiye konan yuvarlak kısımları düzeltelim. Patateslerin içlerini hafif şekilde oyalım. Hazırlanan içi patateslere dolduralım. Üzerine kaşar peynir rendesini serpelim. 250 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim. Daha sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Soğanlı tart

Hamur için:
5 g taze maya
2 çay kaşığı su
250 g ince elenmiş un
4 çay kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
Doldurmak için:
5 çay kaşığı zeytinyağı
1 kg ince doğranmış soğan
Tuz ve biber
Üzerine:
12 adet ançuez
12 adet zeytin

Hamuru hazırlamak için az bir miktar ılık suda mayayı eritin. Bir tabağa ince elenmiş olan unu yığıp ortasını derinleştirin. Sulandırılmış mayayı ve zeytin yağını, bir miktar tuz ile beraber unun içine dökün. Elinizle bu karışımı yoğurun ve hamura düz bir şekil verin. Yoğurduğunuz hamuru hafifçe yağlanmış olan bir tabağa alın ve üzerini temiz bir bezle örtün. Bu tabağı, içinde ılık su olan bir başka tabağın içinde yaklaşık 30 dakika bekletin. Kızartma tavasını yağlayın ve ısıtın. Soğanları bu tavada pembeleşinceye kadar kavurun, yanmamasına özen gösterin. Tuz ve biber serpin. Az bir miktar zeytinyağı ile hamuru yağlayın. Hamuru ceviz büyüklüğünde topaçlar haline getirip elinizle sıkarak ince parçalar haline getirin. Her bir parçanın içine zeytinyağında kavrulmuş olan bir miktar soğan koyun. Ançuezlere kafes gibi bir şekil verin ve her bir köşesine birer tane zeytin koyun. 200 derecede ısıtılmış olan fırında yaklaşık yarım saat hamuru pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.