• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

İtalyan usulü dana ciğer

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30 Kasım 2010
750 g dana ciğeri
125 g tereyağı
2 adet arpacık soğanı
2 çay kaşığı sarımsak sos
6 taze soğan
125 g mantar
500 g domates
2 çorba kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı sirke
1 defne yaprağı
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, kekik

İtaşyan usulü dana ciğer için fıÜüırını 180 derecede ısıtalım. Büyük bir tavada, 4 çorba kaşığı tereyağını eritelim. Köpüklenmesi dinince arpacık soğanı, sarımsak sosu ve taze soğanı ekleyerek yaklaşık 5 dakika sote edelim. Mantarları da katıp 4 dakika hafif kızarana kadar pişirerek, büyük bir kaşıkla bu mantarlı karışımı bir güvece alalım. Kalan yağı tavaya koyup orta ateşte eritelim. Bütün ciğerleri çevirerek her tarafları pembeleşinceye kadar kızartalım. Delikli ve düz bir kepçe ile güvece alalım. Domates, domates salçası, et suyu ve sirkeyi tavaya koyup ara sıra karıştırarak kaynatalım. Tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve maydanozu ekleyip karıştırarak 1 dakika daha pişirelim. Tavayı ateşten alıp karışımı güveçteki ciğerlerin üzerine dökelim. Hepsini güveçte iyice karıştıralım. Fırına sürerek yaklaşık 40 dakika ciğerler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Güveci fırından alın, defne yaprağını içinden aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Sünger tatlısı

Yarım kg şeker
5 su bardağı su
2 tatlı kaşığı limon suyu
5 adet yumurta
Yarım su bardağı irmik
3/5 su bardağı pirinç unu
1 yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı yeşil fıstık

Şeker ve suyu tencereye koyup 5 dakika kaynatın. Üzerine limon suyunu ekleyip 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıp; beyazlarını çırparak kar haline getirin. Sarıları da ekleyip yavaşça karıştırın. İrmiği, bir kapta pirinç ile karıştırın ve bu karışımı çırpılmış yumurtanın üzerine ekleyip tekrar karıştırın. Tepsiyi yağlayıp hamuru, ucuna 1 santimetre çapında huni takılmış hamur torbasına doldurun. Tepsiye yarım limon büyüklüğünde ve koni şeklinde aralık bırakmadan sıkın. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında pembeleşinceye değin yaklaşık yarım saat pişirin. Fırından çıkan tatlıları kenarlı bir tepsiye aralık bırakmadan dizin, şurubu üzerine gezdirin. Kapak örtüp, orta ateşte kaynatarak tatlıların şurubu çekmesini ve şurubun koyulaşmasını sağlayın. Ara sıra kaşıkla şuruptan alarak tatlıların üzerine gezdirin. Soğuttuktan sonra servis tabağına alın. Dövülmüş fıstık serperek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.