Yarım kg kuşbaşı kuzu eti2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
3 adet sivri biber
2/3 su bardağı süt
5 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
100 gr kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, kekik
Çardak kebabı için öncelikle kuşbaşı eti, soğanı, sarımsağı, domatesi, biberi kavurarak pişirelim. Üzerine tuz ve tereyağı da ekleyelim. Suyunu iyice çekince karabiber ve kekik de ekleyerek bırakalım. Diğer tarafta unu, yumurtayı ve sütü iyice çırparak pürüzsüz bir krep hamuru yapalım; hamura dilediğimiz kadar tuz ekleyelim. 15 santim çapında bir teflon tavayı hafifçe yağlayarak bir kepçe krep hamurundan koyup, arkalı ve önlü olarak iki tarafını da kızartalım. Krebi bir kaseye koyarak, pişen etlerden iki- üç kaşık içine dolduralım. Kasenin dışında kalan krep hamuru ile üstünü kapatıp, krep bohçasını kaseyi ters çevirerek bir tepsiye yerleştirelim. Bütün krepleri aynı şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyalım. Peynirin üzerine sulandırılmış salça gezdirerek 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar kızartalım ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Halka tatlısı
2,5 su bardağı un
2 su bardağı su
50 gr. margarin
3 yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı nişasta
Şerbeti İçin
3,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Dilim Limon
Kızartmak için Orkide sıvı yağ
Önce şerbet için bir tencereye suyu, şekeri, limonu koyup, 5 dakika kaynatın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Tatlı hazırlanana kadar şerbet soğumalı. Diğer yandan orta boy bir tencereyi ocağa alın. Üzerine suyu, margarini, tuzu, şekeri ilave edip ocağın altını yakın. Su kaynatıp, yağ eriyince unu tek seferde topluca dökün. Tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte 3 dakika pişirin. Topaklanmamasına dikkat edin. Tencereyi ocaktan alıp ara sıra karıştırın. Elin dayanabileceği sıcaklığa düştüğünde yumurtaları birer birer kırıp, hamuru tekrar karıştırın. Son olarak irmiği ve nişastayı ilave edip tekrar karıştırın. Bir tava içerisine bol yağ koyup, tatlının harcından tırtıklı uç takılmış şanti torbasına doldurun ve soğuk yağın üzerine halka şeklinde sıkın. Tavanın içi tek sıra halinde dolduğunda ocağın ateşini yakıp, her iki tarafı da nar gibi kızartın. Buradan direkt soğuk şerbet içine alın. Şerbetin içinde 3- 4 dakika kalması yeterli. Daha sonra servis yapın. Afiyet olsun.
