• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Muska sarması

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23 Aralık 2010
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
300 g orta yağlı kıyma
1 çay bardağı bulgur
1 demet maydanoz
1 adet lahanın dış yaprakları
1,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
1 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
1'er çay kaşığı kimyon, karabiber, tuz, kırmızı pulbiber

Bir çeşit lahana yemeği olan muska sarması için ilk olarak tereyağını bir kaba alalım. Kesilmiş soğanı ekleyelim. Kıymayı, tuzu, kimyonu, karabiberi, kırmızı pulbiberi ve maydanozu ilave edelim. Daha önceden sıcak suda bekletmiş olduğumuz bulguru ilave edelim. Harcı iyice yoğuralım. Lahana yapraklarını haşlayalım. Uzun şeritler halinde keselim. Yaprakların bir ucuna 1 tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyalım ve muska şeklinde saralım. Sarmaları tencereye dizelim. 1,5 çay bardağı suya 1 tatlı kaşığı salça, 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz ekleyelim. Sarmaların üzerine gezdirelim. Bir porselen tabak ile kapattığımız tencereyi ağır ateşe koyalım. Piştikten sonra yoğurt eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun.

Hanım göbeği

2 su bardağı su (veya süt)
3 yemek kaşığı margarin
4 yumurta
Şurup için:
3 su bardağı şeker
2 bardak su
Süslemek için:
Hindistan cevizi
2 bardak buğday unu
Yarım çay kaşığı tuz
Kremaiçin:
100 g tereyağı
100 g margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
Bir buçuk kahve fincanı soğuk su
Kızartmak için:
2 buçuk bardak bitkisel yağ

Suyu, yağı ve tuzu bir tencereye koyup kaynatmaya başlayın; fokurdamaya başladığında elenmiş unu hemen içine katın ve karıştırarak pişirin. 10 dakika sonra ateşten indirin. Hamur ılıkken yumurtaları teker teker kırın ve elinizle yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde 30 parça koparın. Avuç arasında yuvarladıktan sonra, işaret parmağınızı yağa batırın ve hamurların ortasından delik açarak genişletin. Derince bir kaba yağ koyup ısıtın. 10 adet hamuru içine atın, ateşin ısısını yavaş yavaş yükseltin. Kabı hafifçe sallayarak hamurları, pembe renkte kızartıp süzgece çıkartın. Şurup malzemelerini kullanarak tatlının şurubunu da hazırlayıp soğutun. Sonra tatlıları soğuk şuruba atın. İkinci 10 hamuru atmadan önce yağı biraz dinlendirin ve soğumasını bekleyin. Kızgın yaşa direkt atarsanız kabarmayacaktır. Diğer yandan da tatlının kremasını hazırlayın. Bunun için porselen bir kasede tereyağı ve margarini karıştırarak beyazlatın. Pudra şekeri ve vanilyayı katın. Suyu azar azar koyup yedirin. Kremayı kağıt külah içine doldurun. Daha sonra hanım göbeğini şuruptan çıkartıp servis tabağına yerleştirin. Soğuduktan sonra da ortalarına krema sıkın, Hindistan cevizi serperek servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.