• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
CANAN DÜZDOL

Soğan kremalı somon

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05 Şubat 2011
4 dilim somon balığı
1 demet taze kekik
3 çorba kaşığı limon suyu
6 çorba kaşığı zeytinyağı
500 g sebzelik soğan
1-2 çorba kaşığı margarin
3 yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Toz şeker
150 gr yoğurt
1 göbek salata
1 salatalık
2 çorba kaşığı sirke

Soğan kremalı somon balığı için ilk olarak bıÜüalığı temizleyelim. Kekiğin birkaç dalını süs için ayıralım, geri kalanını ise kıyalım. Bunların yarısını limon suyu ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştıralım. Balığın üzerine bu sostan döküp 30 dakika sosu çekmesi için bir kenarda bekletelim. Soğanı soyup ince ince doğrayalım ve bir tencerede kızgın yağda sote edin. 15 dakika bu şekilde pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alalım. Yumurta sarısı ve kekiği ilave edip; tuz ve karabiber ile tatlandıralım. Diğer yandan göbek salatayı yıkayalım, ayıklayıp doğrayalım. Salatalığı yıkayıp ikiye bölelim. Çekirdekli kısımlarını temizleyip ince ince dilimleyelim. Salata sosunu hazırlamak için yoğurt, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve sirkeyi karıştıralım. Tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile tatlandıralım. Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtalım. Balığı tuz ve karabiber ile tatlandırıp kalan yağda her tarafını kızartalım. Ardından balıkları bir fırın tepsisine alıp soğanlı kremayı üzerine dökelim. 225 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar pişirelim. Balık ve salatayı servis tabağına alalım. Hazırladığımız sosu salataya döküp balığı servis yapalım. Afiyet olsun.

Cevizli tahinli çörek

3 su bardağı un
1 paket margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
1 su bardağı süt
1 çay bardağı Orkide ayçiçek yağı
5 çorba kaşığı tahin
1 adet yumurta sarısı
Dövülmüş ceviz

Hamur yoğuracağınız kaba unu koyun, ortasına çukur açın. 1 paket margarini, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve tuzu ekleyerek karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz hamuru dinlenmeye bıraın. Daha sonra hamuru ikiye ayırın. Tabak büyüklüğünde açıp, aralarını ayçiçek yağı ile yağlayıp, üst üste koyun. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Hamurlar bitene kadar bu işlemi sürdürün. Açtığınız hamurların arasına 1 çorba kaşığı tahin sürün ve dövülmüş cevizi serpin. Yufkaları rulo yapın. Üç parmak genişliğinde arayla kesip, tepsiye dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susamı serpin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. Oda sıcaklığına geldiğinde servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.