500 gram tavuk eti1 su bardağı pirinç
2 adet domates
Tereyağ
Tuz, karabiber
Bir tencereye, rendelediğimiz domatesleri ve yağı koyup birlikte pişirelim. Üzerine yıkadığımız pirinçleri ilave edip yaklaşık 5 dakika kavuralım. Başka bir tencerede, kuşbaşı doğradığımız tavukları tuz ilave ederek kavuralım. Tavuklar suyunu bırakıp çekene kadar pişirmeye devam edelim. Ardından karabiber ve isteğe bağlı olarak diğer baharatlareı ekleyelim. Tavukların tamamını alacak büyüklükte bir borcama tavukları koyalım. Sonra da fırına koyacağımız tepsimizin tam ortasına ters çevirelim. Kenarına da kavurduğumuz domatesli pirinçleri yerleştirelim. 2 su bardağı suyu da koyduktan sonra 180 dereceli fırında pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Mayalı peynirli poğaça
1 tatlı kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
İçine:
Yarım demet maydanoz
200 g beyaz peynir
Üzerine:
1 yumurta sarısı
Öncelikle sütü ve suyu karıştırıp biraz ılıtın. Elinizin dayanabileceği ısıya geldiğinde, suyun içine toz şekeri ekleyip karıştırın. Bu karışımı hamuru yoğuracağınız kaseye alıp içine kuru mayayı ekleyin ve üzerini bir bezle örtün. 20 dakika kadar mayanın kabarmasını bekleyin. Kabaran mayanın için geri kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru yaklaşık 50 dakika bekletin. Bu arada hamuri, yaklaşık iki katına çıkacaktır. Kabaran hamurdan küçük küçük bezeler alıp elinizle açın. İçine peynirli harcı koyup yuvarlak şekilde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çatal yardımıyla hamurların üzerini çarpı şeklinde çizin. Bu şekilde 20 dakika bekletin. Daha sonra 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
