• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Halil İbrahim kebabı

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27 Şubat 2011
6 adet milföy hamuru
3 adet soyulmuş sosis
250 g mantar
4 dilim pastırma
100 g taze kaşar
1 adet yumurta
Tuz
Köftesi için:
1/2 kg kıyma
1 adet soğan
2 dilim ekmek içi
1 tatlı kaşığı Orkide sıvı yağ
Tuz
Köfte baharı, kekik, karabiber
Püre İçin:
3 adet patates
1/4 paket margarin
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz

Halil İbrahim kebabı için mantarları haşlayıp süzelim. Birkaç tanesini süs için ayırıp, diğerlerini küp küp doğrayalım. Pastırmayı uzun uzun yarım santim eninde keselim. Kaşarı küp küp, sosisleri ince halkalar halinde doğrayalım. Kaşar ve mantarları bir tabakta karabiberle birlikte harmanlayalım. Köfte için soğanı rendeleyip ekmek dilimlerini ıslatalım. Soğan, ekmek, baharat, tuz, sıvı yağ, yumurta ve kıymayı birlkte yoğuralım. ıÜüPüre için; patatesleri soyup haşlayalım. Piştikten sonra rendeleyelim. Bir kapta margarini eritip rendelenmiş patateslere yağı yedirelim, süt ekleyelim. Kare şeklindeki milföy hamurun 4 köşesine birer tane sosis ve kaşar koyup küçük üçgen biçiminde katlayalım. Köfteden şeftali büyüklüğünde bir parça alıp elimizle büyük bir yuvarlak açalım. İçine pastırma, kaşar ve mantarı koyarak rulo şeklinde saralım. Kare şeklindeki milföy hamurunun üzerine sosisleri koyduğumuz köşelere çapraz gelecek şekilde iki adet rulo sarılmış köfte koyalım. İki köftenin arasına iki üç tatlı kaşığı püre koyun. 4 yaprak milföy hamurunu bu şekilde hazırladıktan sonra kalan hamurları uzun ve ince şeritler halinde keselim ve köftelerin üzerine kafes şeklinde yerleştirelim. Kalan sosis, kaşar peyniri ve mantarlarla süsledikten sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 250 derecedeki fırında 35 dakika pişirip servis yapalım. Afiyet olsun.

Fıstıklı un helvası

125 g tereyağı
125 g Orkide margarin
3 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 su bardağı un
2 su bardağı esmer şeker
2 su bardağı su

Bir tencereye margarini, tereyağını, dolmalık fıstığı döküp, yağlar eridikten sonra hemen un ilave edin. Kısık ateşte sürekli tahta kaşık ile karıştırarak kavururken sıvı yağı ekleyin. Fıstıklar kızarıp un kavrulup kokusu yayılınca, ocaktan alıp ara sıra karıştırarak ılıtın. Sonra üzerine esmer şekeri, soğuk suyu koyup tekrar ocağın üzerine alın. Kısık ateşte karıştırarak, suyunu çekip koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocağın ateşini kapatarak kapağını örtüp, 5 dakika dinlendirin. İstediğiniz şekli verdikten sonra sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.