• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 08 Nisan 2011
180 g kepekli pizza hamuru
Domates sos
130 g mozzarella peyniri
1 domates
100 g ıspanak
Yarım soğan
50 g mantar
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Kepekli pizza hamuru için buğday unu ile kepek ununu karıştırarak kepekli pizza hamurumuzu hazırlayalım ve un serpilmiş tezgahın üzerine alarak 30 santim çapında bir hamur açalım. Bir çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp kıyılmış soğan, dilimlenmiş mantarlar ve ıspanağı birlikte kavuralım. Daha sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakalım. Pizza hamurunu yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine ya da pizza tepsisine parmaklarımızla bastırarak açalım. Üzerine ince bir tabaka halinde domatesli sostan sürelim ve dilimlenmiş mozzarella peynirini dizelim. Kenarlarına dilimlenmiş domatesleri, ortasına da kavrulmuş sebzeleri yayalım. 180 dereceli fırında 30 dakika pişirelim. Ardından fırından alalım ve dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Şifa tatlısı

500 g baklavalık un
1,5 paket margarin
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
Su
1 adet yumurta akı
200 gram iri dövülmüş ceviz
500 gram şeker
2 su bardağı su
Yarım adet limon
Süslemek için:
Çekilmiş fıstık

Şifa tatlısının ön hazırlığı olarak uıÜünu eleyip tezgah üstünde havuz yapın. Ortasına tuz, limon suyu ve suyu koyup yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamuru nemli bir beze sarıp yaklaşık 10 dakika dinlendirin. Merdane yardımıyla serçe parmağı kalınlığında açın ve hamurun ortasına yumuşatılmış margarin koyun. Daha sonda bohça şeklinde katlayıp tekrar 20 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru tekrar parmak kalınlığında açıp tekrar bohça şeklinde katlayın. Bu kez dolapta 1 saat boyunca bekletin. Kendini iyice toplayan hamuru tekrar merdane ile açın. Bohça şeklinde katlamak suretiyle en az 3 ya da 4 tur yapın. Her tur arasında 20 dakika bekletin. En son olarak hamuru 2 milimetre kalınlığında dört köşe olarak açın. Hamuru ortadan ikiye kesin. Üzerine yumurta akı sürün. Hamurun bir kenarına iri dövülmüş cevizi şeritler halinde serin. Ceviz serili kenardan katlayarak rulo yapın. Aynı işlemi diğer hamur parçası için de tekrarlayın. Hamur rulolarını bir bıçakla iki parmak kalınlığında dilimleyin. Dilimleri ayrı ayrı tepsiye dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Bu arada şeker, su ve limonu kaynatıp şerbet hazırlayın. Fırından çıkardığımız hamurların üzerine kaynayan şurubu sıcak olarak gezdirin. Soğuduktan sonra çekilmiş yeşil fıstıkla süsleyip servise sunun. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.